iltasyazilim
FD Üye
Közlenmiş Patlıcan ve Kırmızı Biber Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
*İstenildiği kadar kırmızı biber ve patlıcan
*Yeteri kadar sarımsak
*Yeteri kadar zeytinyağı
*Yeteri kadar kavanoz
Közlenmiş Patlıcan ve Kırmızı Biber Konservesi Tarifi Yapılışı Ben evde bulduğum 4 kırmızı biber ve 3 patlıcanla yaptım, canım çok istemişti Siz de bu tarifle istediğiniz kadar biber ve patlıcanı közleyip yapabilirsiniz
Önce fırını 200 dereceye getirip açıyoruz Fırın tepsisine yağlı kağıt serip patlıcanları ve biberleri üzerine dizip fırında 2530 dk ara ara çevirerek közlüyoruz Patlıcanlar için bu süre 1015 dk daha uzun
Kullanacağımız kavanozları ve kapaklarını 5 dk kaynar suda kaynatıyoruz Çıkarıp sularını süzüp kuruluyoruz
Közlenen biber ve patlıcanları soyup boylamasına birkaç parçaya ayırıyoruz ve kavanozlara istifliyoruz Aralara birkaç diş sarımsak atmayı unutmuyoruz Kavanozları doldurduktan sonra biber ve patlıcanların üstlerini örtecek kadar zeytinyağını döküyoruz
Son olarak ağızları sıkıca kapatılan kavanozları ters bir şekilde 3 parmak kalınlığında kaynar su dolu tencereye alıp 5 dk kaynatıyoruz Yine ters bir şekilde tezgaha alıp soğumasını bekliyoruz Soğuduktan sonra buzdolabında 2 ay kadar saklayabiliriz
Afiyet olsun
*İstenildiği kadar kırmızı biber ve patlıcan
*Yeteri kadar sarımsak
*Yeteri kadar zeytinyağı
*Yeteri kadar kavanoz
Közlenmiş Patlıcan ve Kırmızı Biber Konservesi Tarifi Yapılışı Ben evde bulduğum 4 kırmızı biber ve 3 patlıcanla yaptım, canım çok istemişti Siz de bu tarifle istediğiniz kadar biber ve patlıcanı közleyip yapabilirsiniz
Önce fırını 200 dereceye getirip açıyoruz Fırın tepsisine yağlı kağıt serip patlıcanları ve biberleri üzerine dizip fırında 2530 dk ara ara çevirerek közlüyoruz Patlıcanlar için bu süre 1015 dk daha uzun
Kullanacağımız kavanozları ve kapaklarını 5 dk kaynar suda kaynatıyoruz Çıkarıp sularını süzüp kuruluyoruz
Közlenen biber ve patlıcanları soyup boylamasına birkaç parçaya ayırıyoruz ve kavanozlara istifliyoruz Aralara birkaç diş sarımsak atmayı unutmuyoruz Kavanozları doldurduktan sonra biber ve patlıcanların üstlerini örtecek kadar zeytinyağını döküyoruz
Son olarak ağızları sıkıca kapatılan kavanozları ters bir şekilde 3 parmak kalınlığında kaynar su dolu tencereye alıp 5 dk kaynatıyoruz Yine ters bir şekilde tezgaha alıp soğumasını bekliyoruz Soğuduktan sonra buzdolabında 2 ay kadar saklayabiliriz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.