Közlenmiş Kırmızı Biberli Dereotlu Havuçlu Kabak Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet havuç
- 3 adet kabak
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
- Küçük kase kornişon turşu
- Küçük kase mısır
- Bir tutam dereotu
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı tuz
Közlenmiş Kırmızı Biberli Dereotlu Havuçlu Kabak Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci öncelikle kabakları ve havuçları yıkayıp rendeleyin ve başka tavalarda sıvı yağ ile pişirelim sebzeler yumuşayana kadar.
- Sonra soğumaya bırakın.
- Soğan zerzevatları derin bir kabın içine alalım.
- Üzerine evvelce közlediğim biberi, mısırı, doğradığım kornişon turşuyu ve doğradığımız dereotunu ekleyip karıştıralım.
- Bir kaseye yoğurt, mayonez ve tuzu ekleyip sebzelerin üzerine ekleyip karıştıralım ve servis tabağına alın.
- Tuz ölçüsünü kendinize nazaran arttırabilirsiniz.Harika oluyor denemenizi tavsiye ederim.Afiyet olsun.Hoşçakalın ????@il. K_ay.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.