Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 4 kg etli kapya biber
- 2 baş sarımsak
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- 1 çay barağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı pul biber
Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce kapya biberleri bıçakla iki yerden batırarak, fırın tepsisine yağlı kağıt serip, üzerine dizelim.
- Fırının en yüksek ayarında biberler hafif kızarınca ya dek pişirelim. Bütün biberleri bu şekilde pişirin soğuması için bir tepside üzerini kapatıp soğumasını bekleyelim.
- İyice soğuyan biberlerimizi kabuklarını ve çekirdeklerini. Üzerinden iyice temizleyelim.
- Daha sonra biberleri iri şekilde doğrayalım, geniş bir kapta biriktirelim, doğrama işlemi bittikten sonra sarımsakları soyup, minik minik doğrayalım.
- Sonra biberlerin üzerine dökelim zeytin yağı sirke tuz ve pulbiberide ekledikten sonra iyice karıştıralım sonra kavanozlara dolduralım ağızlarını sıkıca kapatalım.
- Serin bir yerde muhafaza edip, afiyetle tüketebilirsiniz farklı bir alternatif ve fikir olmuştur umarım sizlerde beğenirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.