Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kozalak Mantısı

Kozalak Mantısı
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kozalak-mantisi.jpg

Kozalak Mantısı Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yufka
  • Kızartmak için sıvı yağ
Kıymalı harcı için;
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • 2 çorba kaşığı zeytin yağ
Sos için;
  • Süzme yoğurt
  • Sarımsak
  • Dereotu
  • Üzerine maydanoz

Kozalak Mantısı Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak yufkalarımızı sekiz modül ve bu kesimleri tekrar kesip 16 modül yapılıyor.
  2. Yufkanın birini alıp uzun tarafına çöp şişi koyup rulo halinde sarıp uçlarını suya batırıp yapıştırılır.
  3. Tavaya sıvı yağı koyup kızdıktan sonra yufkalarımızı altın sarısı kıvamında kızartıyoruz.
  4. Kıymamızı tavaya koyup devamlı karıştırarak pişirip zeytinyağını koyup küçük küçük doğradığımız soğan ve biberi ekleyip öldükten sonra rendelediğimiz domates ve biber salçasını ekleyip ve baharatları koyup karıştırıp pişirilir.
  5. Servis tabağına kızaran yufkaları sıralayıp ,süzme yoğurdu biraz sıvılaştırıp üzerine yayıp, bunun üzerinede kıymalı harcımızı yayıyoruz.
  6. İsterseniz maydanozu kıyıp serpebilirsiniz.
 
858,505Konular
982,708Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt