
Kozalak Mantısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket üçgen yufka
- 300 gram az yağlı kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- ️3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
- Süzme yoğurt
Kozalak Mantısı Tanımı Yapılışı
- Her bir yufkayı tekrar üç eşit kesim olacak halde keselim.
- Bir pipetle kalın tarafından başlayarak yufkaları saralım, uçlarını ıslatıp yapıştıralım ve pipetten çıkaralım.
- Kızgın yağda sardığımız yufkaları kızartalım.
- Bir tavada sıvı yağ ile doğradığımız soğanları kavuralım.
- Kavrulan soğanlarımıza kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Kıyma suyunu salıp çektikten sonra tereyağı ek edip pişirelim.
- 1 yemek kaşığı salçayı tuzu, karabiberi, kırmız pul biberi ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Kızarmış yufkaları tabağın etrafına dizelim.
- Ortasında ki boşluğa kıyma harcını koyalım.
- Süzme yoğurdu üzerine gezdirelim. Afiyet olsun ❤.