Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kozalak Mantı (Hem Görseli Hem Tadı Efsane Bir O Kadar Da Pratik)

Kozalak Mantı (Hem Görseli Hem Tadı Efsane Bir O Kadar Da Pratik)
0
95

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Kozalak Mantı (Hem Görseli Hem Tadı Efsane Bir O Kadar Da Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka
  • Kızartmak için sıvı yağ
Kıymalı harç için;
  • 200 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 5 yemek kaşığı domates konservesi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
Yoğurtlu sos için;
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak (İsteğe bağlı)
  • Tuz üzeri için maydanoz

Kozalak Mantı (Hem Görseli Hem Tadı Efsane Bir O Kadar Da Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yufkaları tezgaha serip 12 eşit kesime ayırıyoruz kesimleri pipet yardımıyla sarıyoruz ve bir kenara alıyoruz.
  2. Kıymalı harcı yapmak için tencereye kıymayı alıp, suyunu çekene kadar pişiriyoruz bir yandanda soğanları ince ince doğrayıp, ekleyelim.
  3. Zeytinyağı biber salçası ve baharatları ek ediyoruz domates konservesini de ek edip, 20 dk pişiriyoruz.
  4. Harcımız hazır olunca kızartma tenceresine sıvı yağ ekleyip, sardığımız yufkaları kızartıyoruz.
  5. Servis tabağına hoş bir formda diziyoruz ortasına yoğurt, tuz, ve sarımsak karışımını döküyoruz.
  6. Üzerine de kıymalı harcı ek ediyoruz son olarak da maydanoz ekleyip, servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.
Kozalak Mantı (Hem Görseli Hem Tadı Efsane Bir O Kadar Da Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Efsane Pratik Mercimekli Mantı Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı yeşil mercimek1 su bardağı boş mantı1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağTuz Efsane Pratik Mercimekli Mantı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır 1 su bardağı yeşil mercimeği yıkıyoruz. 4 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Mantı (Mantı Aparatı İle Hem Pratik Hem Lezzetli Mükemmel Mantılar) Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için; 250 gram kıyma3.4 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber5-6 dal maydanozİsteğe bağlı salça Hamuru için; 4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuzSu (kıvama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Mantı Tanımı (Tadı Enfes) İçin Gereçler 1 kilo hazır mantıKaynatmak için 2 buçuk litre su1 çimdik tuz2 su bardağı yoğurt3 büyük dış sarımsak250gr kıyma1 adet soğan1 çay kaşağı kırmızı biber1cay kaşağı pul biberTuz Üst sosu için Azcık sıvı yağ1tatlı kaşığı bana Mantı Tanımı (Tadı Enfes)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Tadına Doyum Olmayan Kozalak Mantısı Tanımı İçin Malzemeler 6 adet yufka250 gram kıyma1 tane büyük soğan2 tane çarliston biber4 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası2 çay kaşığı karabiber2 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı tuz Yoğurt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Mantı (Pratik Mantı) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için: 3 su bardağı un1 adet yumurta1 tutam tuz İç harcı için; 200 gram yağsız kıyma1 orta boy kuru soğanTuzKarabiberKırmızı biber Üzeri için; Tereyağı veya sıvı yağKuru naneKırmızı biber1 kg süzme yoğurt1 diş sarımsak Mantı (Pratik Mantı)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt