iltasyazilim
FD Üye
4 kişilik Pişirme süresi 40 dakika Zorluk Derecesi 2
Malzeme
250 gr kuşbaşı dana eti
3 adet sivribiber
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Domatesli ve Soğanlı Çeşni
4 adet kemer patlıcan
1 paket Bizim Patates Püresi Harcı
2 çay bardağı İçim Süt
3 çay bardağı su
2 yemek kaşığı Bizim Margarin
1 lt su
Bir tutam maydanoz
Hazırlanışı
Patlıcanlar ocakta közlenir
Soğan ve biberler büyük kareler şeklinde doğranır Bir yemek kaşığı margarin ile beraber tencereye alınarak sotelenmeye başlanır İçerisine salça, dana eti, çeşni, su ilave edilerek pişirilir
Başka bir tencerede süt, su ve patates püresi harcı ilave edilerek koyulaşıncaya dek pişirilir İçerisine kıvam arttırmak amacı ile bir yemek kaşığı margarin ilave edilir
Ortası yarılan patlıcanların içerisine etli karışım, kenarına da patates püresi koyulup, maydanoz ile süslenir ve servis edilir
Malzeme
250 gr kuşbaşı dana eti
3 adet sivribiber
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Domatesli ve Soğanlı Çeşni
4 adet kemer patlıcan
1 paket Bizim Patates Püresi Harcı
2 çay bardağı İçim Süt
3 çay bardağı su
2 yemek kaşığı Bizim Margarin
1 lt su
Bir tutam maydanoz
Hazırlanışı
Patlıcanlar ocakta közlenir
Soğan ve biberler büyük kareler şeklinde doğranır Bir yemek kaşığı margarin ile beraber tencereye alınarak sotelenmeye başlanır İçerisine salça, dana eti, çeşni, su ilave edilerek pişirilir
Başka bir tencerede süt, su ve patates püresi harcı ilave edilerek koyulaşıncaya dek pişirilir İçerisine kıvam arttırmak amacı ile bir yemek kaşığı margarin ilave edilir
Ortası yarılan patlıcanların içerisine etli karışım, kenarına da patates püresi koyulup, maydanoz ile süslenir ve servis edilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.