Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Köz Patlıcanlı Tas Kebabı PDT®

Köz Patlıcanlı Tas Kebabı PDT®

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
4 kişilik Pişirme süresi 40 dakika Zorluk Derecesi 2

Malzeme

250 gr kuşbaşı dana eti
3 adet sivribiber
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Domatesli ve Soğanlı Çeşni
4 adet kemer patlıcan
1 paket Bizim Patates Püresi Harcı
2 çay bardağı İçim Süt
3 çay bardağı su
2 yemek kaşığı Bizim Margarin
1 lt su
Bir tutam maydanoz

Hazırlanışı

Patlıcanlar ocakta közlenir

Soğan ve biberler büyük kareler şeklinde doğranır Bir yemek kaşığı margarin ile beraber tencereye alınarak sotelenmeye başlanır İçerisine salça, dana eti, çeşni, su ilave edilerek pişirilir

Başka bir tencerede süt, su ve patates püresi harcı ilave edilerek koyulaşıncaya dek pişirilir İçerisine kıvam arttırmak amacı ile bir yemek kaşığı margarin ilave edilir

Ortası yarılan patlıcanların içerisine etli karışım, kenarına da patates püresi koyulup, maydanoz ile süslenir ve servis edilir
 
858,505Konular
982,836Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt