Köz Patlıcanlı Şehriye Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı şehriye
- 3 su bardağı su
- Sıvıyağ
- 1 avuç kadar renkli biber
- 1 adet közlenmiş patlıcan
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Köz Patlıcanlı Şehriye Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tencerede şehriye kavrulur ve altı kapatılır.
- Diğer tencereye yağ ve biberler alınıp kavrulur.
- Patlıcanlar küçük küçük doğranıp biberlere eklenir.
- 1 diş sarımsak (Pişince alabilirsiniz ben aroma versin diye ekledim) ile kavrulur.
- Üzerine şehriyeler su ve tuz eklenir. Piştikten sonra demlendirilir ve mis üzere şipşak pilavımız hazır

Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.