iltasyazilim
FD Üye
Köz Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet közlemelik patlıcan (buralarda topan patlıcan denir )
*3 adet kapya biber
*Tuz
*23 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı nar ekşisi (2 yemek kaşığı koruk suyu da olabilir)
*1 yemek kaşığı limon suyu(ekşilik oranı arzuya göre arttırılabilir)
Köz Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı Topan patlıcanlar közlenir, kabukları soyulur, doğranır Kapya biberler közlenir, kabukları soyulur, doğranır Hepsi bir kaba konur, dövülmüş sarımsak, ekşi ve tuz ilave edilip, karıştırılır Servise hazır ! Tabi 12 saat bekletilirse sarımsak ve ekşi daha iyi özdeşleşir
*3 adet közlemelik patlıcan (buralarda topan patlıcan denir )
*3 adet kapya biber
*Tuz
*23 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı nar ekşisi (2 yemek kaşığı koruk suyu da olabilir)
*1 yemek kaşığı limon suyu(ekşilik oranı arzuya göre arttırılabilir)
Köz Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı Topan patlıcanlar közlenir, kabukları soyulur, doğranır Kapya biberler közlenir, kabukları soyulur, doğranır Hepsi bir kaba konur, dövülmüş sarımsak, ekşi ve tuz ilave edilip, karıştırılır Servise hazır ! Tabi 12 saat bekletilirse sarımsak ve ekşi daha iyi özdeşleşir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.