
Köz Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo kırmızı kapya biber
- 1 kilo domates
- 1 kilo patlıcan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 nyemek kaşığı tuz
Köz Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberleri ve patlıcanları közleyerek başlıyoruz.
- Közledikten sonra 15 dk bir poşetin içinde bekletirseniz kabukları daha kolay soyulur.
- Domateslerin kabuklarını soyarak rondodan geçiriyoruz.
- Havuçları çok minik küpler halinde doğruyoruz.
- Sarımsakları da ezerek tencereye alıyoruz.
- Domates havuç ve sarımsağa zeytinyağı,sirke ve tuzu ilave ederek 20 dk kaynatıyoruz.
- Ardından közlediğimiz patlıcan ve biberleri de rondodan geçirerek tencereye ilave ediyoruz.
- 15 dk da böyle kaynatarak sıcak sıcak kavanozluyoruz.
- Ağzını sıkıca kapattığımız cam kavanozları ters çevirerek soğutuyoruz.
- Buzdolabında altı ay taze kalabilen bu sosu kapağını açtıktan sonra bir hafta içinde tüketin.
- Ekmekle, makarnayla, ızgara et ve tavukla şahane oluyor.