elektronikci
FD Üye

Köz Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
5 kilo biber için
- 2 çay bardağı zeytinyağ
- 2 çay bardağı sirke (Elma üzüm)
- 1 baş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet maydanoz
Köz Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberler yıkanıp kurulandıktan sonra fırında 250 derecede közlenir. Kabukları soyulur isteğe bağlı doğranır.
- Maydanozlar ve sarımsaklar ince ince doğranır geniş bir kapta biberlerle karıştırılır.
- Kavanozlara konulup yeni kapaklarla kapatılır. Derin bir tencerede 15 dk kavanozlar kaynatılır.
- Bir kaç gün dinlendirdikten sonra tüketilebilir. Kahvaltı ve yemeklerin yanında servis edilebilir. Afiyet olsun ????????.