
Koyun Sütünden Yoğurt Mayalama Tanımı İçin Materyaller
- 5 kilo koyun sütü
- 5-6 yemek kaşığı mesken üretimi yoğurt ( mayalamak için inek yoğurdu kullanacağız)
Koyun Sütünden Yoğurt Mayalama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel sütümüzü süzgeçten geçirelim.
- Sonra kaynatalım.
- Kaynattıktan sonra mayalayacağımız kaplara alıp ılıklaşmasını bekleyelim .
- Mesken üretimi yoğurtu farklı bir kaba alalım .
- Sonra kaynattığımız sütten içine alıp karıştıralım .
- Ilıklaşmış sütümüze ek edip karıştıralım.
- Sonrasında bir yere alıp üzenlerine süzgeç geçirip bez ile kapatalım.
- 3 -4 saat dışarı da kalınca dolaba kapakları açık halde bırakalım .
- 1 gün sonra kullanalım .
- Dikkat edelim dolap da ağzı açık bir şey kalmasın sonra mayaladığımız yoğurtlar koku alabilir ..Afiyet olsun.