Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Köstebek Pasta

Hoş geldin! jawel tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Köstebek Pasta
0
49

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler


Pandispanya için;
  • Bir çindik tuz
  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1,5 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
  • 1 pk pastacı kreması
Pastacı kremasını meskende yapmak isteyenler için ;
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Krema piştikten sonra ;
  • 3 yemek kaşığı labne peynir
  • 1 paket kremşanti
  • Yarım kutu sıvı krema
Keki ıslatmak için ;
  • 1 pk vanilya
  • 1 su bardağı süt
İçerisi için ;
  • 6-7 adet muz kâfi oldu ben size kullandığım kalıp ölçüsünü yazarım

Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak pandispanya için yumurta aklarını sarılarını ayırıyoruz.
  2. Şekeri yarı yarıya her ikisinede ekliyoruz, tuzuda her ikisine minicik ekliyoruz.
  3. Daha sonra limon suyunu ekliyoruz vanilyayı yalnızca yumurta sarılarına ekliyoruz.
  4. Yumurta aklarını kremşanti üzere olana kadar çırpıyoruz.
  5. Yumurta sarılarına ılık suyu ek edip çırpıp, unu ,nişastayı ,kakaoyu, kabartma tozunu elekten geçirİp ekliyoruz.
  6. Yumurta aklarını aşağı üst olacak formda spatula yardımı yada tahta kaşıkla yavaşça karıştırıp hoş bir hamur elde ediyoruz.
  7. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırını 160 indirip 20 dakika kısık ayarda fanlı fırında pişiriyoruz ,toplamda ben 40 dakika pişirdim kâfi oldu 20 dakika geçince 180-200 ortasında denetim ederek pişiriyoruz.
  8. Pandispanya fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakıp soğuduktan sonra orta göbek kısmını bıçak yada kaşık ile alıp fazla keki robottan geçiyoruz robotunuz yoksa eliniz ile de ufalayabilirsiniz.
  9. Kremamızı pişirip soğuduktan sonra içerisine krema ve labneyi ek edip tel çırpıcı ile çırpıp kıvamını denetim edip öteki malzemeleride ayarlayıp pastamızı oluşturmaya başlıyoruz.
  10. Muzlarımızıda soyup pandispanyanın uzunluğuna nazaran ayarlayıp keki ıslatmak için bir bardağa süt koyup içerisine ben vanilya şurubu kullanıyorum ondan 1 tatlı kaşığı ekledim siz bir paket vanilya ile de yapabilirisiniz.
  11. Süt karışımı ile keki ıslatıp muzları keke dizip üzerine kremayı döküyoruz.
  12. En sonra kalan kek modüllerini üzerine kapatıyoruz 2-3 saat dinlendikten sonra afiyetle tüketiyoruz.
Efsane bir pasta tanımı oluyor kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Benim geçen pasta yaptığımdan labneli kremam kalmıştı buzluğa atmıştım çıkartıp bu pastacı kremasına ekleyip değerlendirdim efsane lezzetli oldu labne kullanmamdaki hedef ise kremşanti tadı çok ağır oluyor şeker oranı dengeyi sağlamak için çok hoş oluyor.

Bu pastadan toplam 8-10 dilim pasta çıktı orta boyutta yeterlide oldu çok da lezzetli oldu.

Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Labne Kremalı Vişneli Pasta Tanımı İçin Malzemeler 2 paket sade pandispanya kek Ara kreması için; 1 pk hazır pastacı kreması kullandım Dış kreması için; 1 paketin yarısı krem peynir1 paket sıvı krema3 paket kremşanti ( 1 kutu +1 kutunun içerisindeki 1 paket)Yarım çay bardağı süt Vişneli sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Dolgulu Köstebek Pasta Tanımı İçin Materyaller 2 adet hazır pandispanya keki1 paket pastacı kreması1 paket hazır meyveli sos Dolgulu Köstebek Pasta Tanımı Yapılışı Pandispanyaları su bardağı ile yuvarlak yuvarlak kesin. Kalan kekleri ufalayın. Hazır astacı kremasını 3 dk boyunca mikser ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Kırmızı Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler Keki için; 2 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaUn Kreması için; 2 su bardağı süt1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı nişasta1 paket yumurta sarısı1 paket vanilya1 paket sade kremşanti1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Kolay Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1,5 su bardağı un2 yemek kaşığı kakao1 paket kabartma tozu1 paket vanilya Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt Üzeri için 2 adet küçük muz1 paket kremşanti1su bardağı soğuk süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler Keki için: 4 yumurta1,5 su bardağı şeker3 yemek kaşığı kakao1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya Kreması için: Hazır muzlu krema (muzlu puding)1 paket krem şanti3 su bardağı süt Süslemek için: Muz (isteğe bağlı)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
858,556Konular
982,095Mesajlar
32,747Kullanıcılar
oguven018Son üye
Üst Alt