Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Köstebek Pasta

Hoş geldin! oguven018 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Köstebek Pasta
0
57

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
kostebek-pasta.jpg

Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler


Kek İçin(26cm’lik kalıp);
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 fiske tuz
Krema İçin;
  • 4 su bardağı süt (800ml)
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti
İçine dizmek için;
  • 4, 5 tane muz
Keki ıslatmak için ;
  • Yarım çay bardağı süt

Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta ve şeker beyazlayana kadar çırpılır. Sıvıyağ ve süt eklenir tekrar çırpılır.
  2. Kuru malzemeler bir kapta karıştırılır ve eleyerek sıvı karışıma eklenir. Spatula ile yavaş yavaş karıştırılır.
  3. Hazırlanan kek harcı kelepçeli kek kalıbına alınır.
  4. 170 derece ısınmış fırında 35 dakika kontrollü olarak pişirilir. Kek fırından çıkınca üzerini örtüp soğumaya bırakılır.
  5. Soğuyan kekin ortasını bir bıçakla alıp,bir kaşık yardımıyla kalan kekleri çıkarıp,orta kısmı çıkarılır.
Kremasının hazırlanışı;
  1. Bir tencereye krem şanti ve tereyağ hariç bütün malzemeler koyulur ve topak kalmayacak şekilde karıştırılır ve ocağa alınır. Kısık ateşte göz göz olana kadar pişirilir. Ocağın altını kapatınca tereyağ ekleyip karıştırılır.
  2. Üzerini streçle kapatıp soğumaya bırakılır. Soğuyan krema mikser ile iyice çırpılır ve krem şanti ekleyip tekrar çırpılır.
  3. Ortasını çıkardığımız kek yarım çay bardağı süt ile ıslatılır.
  4. 3 kaşık krema koyup sürülür. Ortadan uzunlamasına kesilen muzlar kremanın üzerine dizilir. Kalan krema muzların üzerine alınır ve kubbe şeklinde düzeltilir.
  5. Kekin çıkan kısmı robottan geçirilir ve kremanın üst kısmı güzelce kek kırıntısı ile kaplanır.
  6. Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edilir. (kek kırıntısının bir kısmı artıyor bunları başka türlü değerlendirmek için buzluğa kaldırabilirsiniz. )Afiyet olsun.
Köstebek Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,556Konular
982,094Mesajlar
32,747Kullanıcılar
oguven018Son üye
Üst Alt