elektronikci
FD Üye

Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 100 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 2 paket kremşanti
- 2 su bardağı süt (1 er parmak eksik)
- Yarım su bardağı damla çikolata
- 4 adet muz
Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Oda sıcaklığındaki tereyağını sütü ekleyip mikserle çırpalım. Kuru malzemeleri de ekleyip çırpalım.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama kek harcını dökelim. Birkaç kere hafiften tezgaha vuralım ki hava kabarcıkları çıksın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dk pişirelim. Kekimizi kenara alıp soğuması için bekletelim.
- Kreması için de; sütü ve krem şantiyi güzel çırpalım. İçine damla çikolataları koyup karıştırıp kenara alalım.
- Soğuyan kekin kenarlarından 1 cm kalınlığında şerit bırakıp keselim. Kaşıkla kekin altına değmeden üzerinden biraz alalım robottan çekip kenara koyalım.
- Muz dilimlerini kekimizin ortasına dizelim. Üzerine krem şantinin hepsini sürelim. Üzerine de robottan geçirdiğimiz keki serpelim.
- Pastayı buzdolabında 2 saat kadar dinlendirip servis edebiliriz. Afiyet olsun ????????.