
Köstebek Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet yumurta
- 1 paket pasta kreması
- 1 paket kremşanti
- 2 su bardağı süt
- Damla çikolata (isteğe bağlı siz ne kadar isterseniz ekleyebilirsiniz )
- Çikolata sosu
- Hindistancevizi
Köstebek Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak yumurtayı ve şekeri çırpıyoruz köpürene kadar.
- Daha sonra süt, yağ ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra kakaoyu ekleyip bir tıp daha çırpıyoruz.
- Son olarak unu ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım ve pişirme tepsimize hazırladığımız harcı dökelim.
- Evvelce ısıttığımız 250 derecelik fırında 45dk denetimli bir formda pişirelim.
- Kekimiz pişene kadar içerisine süreceğimiz kremamızı hazırlayalım. Kremşanti, pasta kreması ve sütümüzü bir kaba alalım ve çırpalım. Kıvam alınca damla çikolatayı ekleyip bir cins daha karıştırıp dolaba atalım.
- Biraz soğutalım kekimizi çıkarıp ortasını oyalım.
- Oyduğumuz alana kremamızı sürelim.
- Üzerine de kekten artan kesimleri robotta çekelim ve üzerine serpiştirelim.