iltasyazilim
FD Üye
Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için :
4 yumurta 1 su bardağı şeker Yarım çay bardağı sıcak su 1 vanilya 1 kabartma tozu 1, 5 su bardağı un Kreması için :
3 su bardağı süt 4 yemek kaşığı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı mısır nişastası Soğuyunca eklemek için :
1 poşet sade krem şanti 1 çay bardağı kadar damla çikolata Üstünü ıslatmak için :
1 su bardağı soğuk süt Üstünü kaplamak için :
1 paket ülker kakaolu bisküvi
Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 1 saat
Pişirme: 25dk
Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
Merhabalar, bugün bulut hafifliginde yaş pasta lezzetinde ve de oldukça kolay bir pasta yaptım ki ba yıl dık
Önce kremasını yapalım ki soğusun
Sütün içine şeker, un, nişastayı koyup iyice karıştıralım ve ocakta karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim Altını kısıp azıcık daha pişirip altını kapatalım ve soğumaya bırakalım Havalar sıcak olduğundan çabuk soğusun diye tencereyi soğuk su dolu bir kabın içine koyup orada soğuttum
Krema tam soğumadan azıcık ılıkken içine 1 poşet sade krem şantiyi kremanın üstüne boşaltıp mikserle güzelce çırpalım ve kremaya yedirelim Kremamız hazır Bunu dinlenmesi için dolaba kaldıralım
Şimdi pandispanyasını hazırlayalım
4 tane oda ısısında yumurtayı kırıp üstüne 1 su bardağı şekeri koyup mikserle güzelce çırpalım Gerekirse dinlenip tekrar çırpalım, kekin kabarması buna bağlı Sıcak suyunu ilave edelim ve çırpmaya devam edelim Vanilya, kabartma tozunu ve ununu ilave edip son kez bir daha çırpalım ve kekimiz hazır
Yağlayıp azıcık unladığımız borcama kek harcını boşaltalım Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 25 – 30 dk arası fırınımızın 1 rafında pişirelim
Pişen keki fırından çıkarıp ılıyınca üstüne 1 su bardağı soğuk sütü kaşıkla gezdirelim Kremayı dolaptan çıkarıp içine damla çikolatasını atalım ve karıştırıp üstüne yayalım Sonra da üstünü rondodan geçirdiğimiz kakaolu bisküviyle kaplayalım Pastayı dolaba kaldıralım ve orada 1 2 saat kadar dinlendirelim ve afiyetle yiyelim Afiyetler olsun
Pandispanyası için :
4 yumurta 1 su bardağı şeker Yarım çay bardağı sıcak su 1 vanilya 1 kabartma tozu 1, 5 su bardağı un Kreması için :
3 su bardağı süt 4 yemek kaşığı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı mısır nişastası Soğuyunca eklemek için :
1 poşet sade krem şanti 1 çay bardağı kadar damla çikolata Üstünü ıslatmak için :
1 su bardağı soğuk süt Üstünü kaplamak için :
1 paket ülker kakaolu bisküvi
Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 1 saat
Pişirme: 25dk
Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
Merhabalar, bugün bulut hafifliginde yaş pasta lezzetinde ve de oldukça kolay bir pasta yaptım ki ba yıl dık
Önce kremasını yapalım ki soğusun
Sütün içine şeker, un, nişastayı koyup iyice karıştıralım ve ocakta karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim Altını kısıp azıcık daha pişirip altını kapatalım ve soğumaya bırakalım Havalar sıcak olduğundan çabuk soğusun diye tencereyi soğuk su dolu bir kabın içine koyup orada soğuttum
Krema tam soğumadan azıcık ılıkken içine 1 poşet sade krem şantiyi kremanın üstüne boşaltıp mikserle güzelce çırpalım ve kremaya yedirelim Kremamız hazır Bunu dinlenmesi için dolaba kaldıralım
Şimdi pandispanyasını hazırlayalım
4 tane oda ısısında yumurtayı kırıp üstüne 1 su bardağı şekeri koyup mikserle güzelce çırpalım Gerekirse dinlenip tekrar çırpalım, kekin kabarması buna bağlı Sıcak suyunu ilave edelim ve çırpmaya devam edelim Vanilya, kabartma tozunu ve ununu ilave edip son kez bir daha çırpalım ve kekimiz hazır
Yağlayıp azıcık unladığımız borcama kek harcını boşaltalım Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 25 – 30 dk arası fırınımızın 1 rafında pişirelim
Pişen keki fırından çıkarıp ılıyınca üstüne 1 su bardağı soğuk sütü kaşıkla gezdirelim Kremayı dolaptan çıkarıp içine damla çikolatasını atalım ve karıştırıp üstüne yayalım Sonra da üstünü rondodan geçirdiğimiz kakaolu bisküviyle kaplayalım Pastayı dolaba kaldıralım ve orada 1 2 saat kadar dinlendirelim ve afiyetle yiyelim Afiyetler olsun