
Köstebek Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 er paket kabartma tozu, vanilya şekeri
- 2 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt yahut bir paket sıvı krema
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- 6 tane muz
Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel fırını 180 derece alt üst ayarsa ısıtın.
- Kek için bütün gereçler oda ısısında olmalı.
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
- Sıvıyağ ve sütü ekleyin karıştırın ,sonra un ,kakao, kabartma tozu, vanilya şekerini eleyerek karışıma ekleyip çırpın kelepçeli kalıba dökün.
- Kelepçeli kalıbın tabanına fırın kağıdı serin yada yağlayın.
- Sıcak fırında pişirin 30 dakikaya yakın müddette benim kekim pişti.
- Keki kürdan testi yapıp fırından alıp soğutun.
- Kremşantileri soğuk süt yahut krema ile çırpın damla çikolataları ekleyin karıştırın buz dolabına kaldırın.
- Soğuyan kekin ortasını oyun oyulan kesimleri robottan geçirin.
- Kekin tabanına iki kaşık krema sürün muzları bütün yerleştirin .
- Üzerine kalan kremayı sürün ancak dümdüz yaymayın biraz zirveli sürün yüksek olsun.
- Kremanın üzerine ufalanmış keki elinizle dökün yeniden hafif doruklu olacak formda.
- Kek kesimleri biraz artıyor o artan kekleri saklama kabına kıyıp diğer yerde kullanabilirsiniz.
- 3 saat buzdolabında dinlendirip servis edin afiyet olsun.