
Kornişon Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
1 kiloluk kavanoz için
- Yerli salatalık
- 4-5 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- Yarım avuç nohut
- Maydanoz
- Kaynar su
Kornişon Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Salatalıklar sirkeli suda 15 dakika bekletilir, ardından temizce yıkanır ve süzülmesi için kenarda bekletilir.
- Şişenin altına biraz nohut koyulur ve salatalıklar şişenin içine yerleştirilir.
- Sirke, tuz, limon tuzu, toz şeker eklenir.
- Ardından şişenin tamamını dolduracak kadar kaynar su ilave edilip, şişenin ağız kısmına maydanoz yerleştirilip kapağı iyice kapatılır. 1 gece ters çevrilip bekletilir. Afiyet olsun
.