
Kornişon Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kilo kornişon
- 2 litre kaynar su
- 5 çay bardağı sirke
- 25 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı tepeleme kaya tuzu
- 6 adet şişe (1 litrelik)
- 6 adet yeni şişe kapağı
Kornişon Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şişeleri ve kapaklarını kaynar suda 15 dakika bekletip sterilize ettim.
- Kornişonları güzelce yıkayıp doğradım. Şişelere pay edip aralarına sarımsak yerleştirdim.
- Üzerine sirke ve kaya tuzu ilave ettim. Daha sonra üstüne kaynar su ilave edip kapaklarını sıkıca kapattım.
- Serin ve karanlık bir yerde bekletip 15-20 gün sonra tüketebiliriz. Sağlık afiyet olsun ????.