
Kornişon Turşusu Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg kornişon
- 1 baş sarımsak
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı sirke
- Kaynar su
Kornişon Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kornişonları sirkeli suda bir saat bekletin, sonrasında yıkayın.
- Bıçakla delin .
- Kavanozun altına sarımsakları ikiye bölüp koyun.
- Üzerine delinmiş kornişonları yerleştirin.
- Orta ara sarımsak serpiştirin ,en üstüne tuz ve limon tuzunu sirkeyi ek edip kaynar su ile doldurup kapatalım.
- Açmak istediğimizde açıp kalanını buz dolabında saklayalım.
- Yapacaklara şimdiden afiyet olsun birebir formda domates biber turşusuda yapabilirsiniz.