elektronikci
FD Üye
Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo kornişon salatalık
- 2 adet limon
- 4 yemek kaşığı kaya tuzu
- 4 tatlı kaşığı şeker
- Sarımsak
- 4 çay bardağı sirke
- Kaynar su
Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Salatalıklarımızı güzelce yıkayalım.
- Limonu da yuvarlak dilim olarak keselim.
- 1 er kiloluk her kavanoza biraz sarımsak ( sarımsak arzuya göre azaltılıp artırıla bilir)
- Ardından salatalık ve üç dört limon dilimi dizelim. Her 1 kavanoz içine 1 yemek kaşığı kaya tuzu ,1 tatlı kaşığı şeker ,1 çay bardağı sirke üzerine de kaynar su döküp kapağını kapatalım.
- Tezgahın üzerinde ters çevirip soğumaya bırakalım. Turşumuz 10 gün sonra yemeğe hazır hale gelecektir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.