Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kornişon Turşu

Kornişon Turşu
0
84

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
kornison-tursu.jpg

Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler


1/2 (yarım) kiloluk 5 adet kavanoz için;
  • 1 kilodan biraz fazla kornişon
  • 1/2 (yarım) kilo havuç
  • 1 baş sarımsak
Her bir kavanoz için:
  • 2,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı üzüm sirkesi
  • Sıcak su

Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kornişon ve havuçlar yıkanır, havuç ve sarımsaklar doğranır.
  2. Kavanozlara paylaştırılır.
  3. Üzerine tuz, şeker, limon tuzu ve sirke ilave edilir.
  4. Kavanozların ağız kısmına kadar gelecek şekilde sıcak su doldurulur ve kapağı kapatıldıktan sonra kavanozlar ters çevrilir, serin bir yerde saklanır.
  5. Yaklaşık 10 gün içerisinde hazır olan turşumuz afiyetle yenir. (sıcak suya rağmen malzemelerin hiçbirinde yumuşama olmuyor, sebzeler alındığı gün gibi diriliğini koruyor. Marketten hazır turşu almaya son).
Kornişon Turşu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt