
Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler
1/2 (yarım) kiloluk 5 adet kavanoz için;
- 1 kilodan biraz fazla kornişon
- 1/2 (yarım) kilo havuç
- 1 baş sarımsak
- 2,5 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı limon tuzu
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı üzüm sirkesi
- Sıcak su
Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kornişon ve havuçlar yıkanır, havuç ve sarımsaklar doğranır.
- Kavanozlara paylaştırılır.
- Üzerine tuz, şeker, limon tuzu ve sirke ilave edilir.
- Kavanozların ağız kısmına kadar gelecek şekilde sıcak su doldurulur ve kapağı kapatıldıktan sonra kavanozlar ters çevrilir, serin bir yerde saklanır.
- Yaklaşık 10 gün içerisinde hazır olan turşumuz afiyetle yenir. (sıcak suya rağmen malzemelerin hiçbirinde yumuşama olmuyor, sebzeler alındığı gün gibi diriliğini koruyor. Marketten hazır turşu almaya son).