Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Korku ve Cesaret

Korku ve Cesaret
0
102

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Erek Dağı'nda kaldığı gunlerde, Molla Hamid'i dereden su almaya gonderdi Dere vahşi hayvanların olduğu tehlikeli bir yerdi Fakat suyu cok tatlı ve lezzetliydi

Efendim ben dereye inmeye korkuyorumdedi, Molla Hamid

Niye korkuyorsun?

Efendim, o derede her turlu vahşi hayvan var Banma saldırmalarından korkuyorumdiye acıkladı korkusunun sebebini

Bediuzzaman, talebesinin cesaretini artırmak icin:

Git,dedi Korkma, hicbir şey olmaz!

Molla Hamid, gitti, dereden suyu aldı geldi

Bediuzzaman sordu: Ne gordun?

Hicbir şey gormedim efendimdedi

İnsan biraz cesaretli olmalıdedi Bediuzzaman ve başından gecen bir olayı şoyle anlattı:

Gecen sene gec bir vakitte kalkmış, elbisemi giyiyordum Kapıdan bir hayvan girdi Once kopek zannettim Bana doğru gelmeye başladı Baktım ki kurt O zaman kendi kendime bu hayvanın niyeti ne olabilir diye duşundum

Kurt karşımda durdu ve bana bakmaya başladı Yarım saat kadar oyle bakıştık durduk Sanra dondu, cekip gitti Ben onun bu halini şoyle değerlendirdim Kendi kendine şoyle diyordu sanki:

Bu kadar yanında durdum Bana bir ikramda bulunmadın Ben de sana minnet etmiyorum İşte gidiyorum Asıl rızık verici olan Allah'ın sofrasında rızkımı arayacağım

Bediuzzaman bu hadiseyi anlattıktan sonra, devamla şoyle dedi:

Goruyorsun ki, elimizde hicbir silahımız yok Eğer bu hayvanlar başıboş bulunsalar, Allah'ın iradesi dışında kalsalar, hepimizi paramparca ederler Onun icin korkma, her şey Allah'ın emriyle hareket ediyor