bilgisayarci
FD Üye

Körili Tavuk Ve Makarna Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk marinesi için:
- 3 parça tavuk bonfile
- Göz kararı kekik, karabiber, tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 paket penne makarna
- Zerdeçal
- Tuz
- Zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı köri
- Marine ettiğimiz tavuk
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı köri
- Göz kararı tuz
Körili Tavuk Ve Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavuklarımızı marine edelim.
- Tavukları küp şeklinde doğrayın.
- Üzerine kekik, sarımsak, tuz, karabiber, sirke ve zeytinyağını ekleyip karıştıralım.
- Buzdolabına kaldırıp 2-3 saat arası dinlendirelim.
- Makarna hazırlığı:1 paket penne makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayalım.
- Haşlama suyuna 1 çay kaşığı zerdeçal atalım.
- Makarna haşlandıktan sonra suyunu süzelim.
- Tencereye zeytinyağı ve yarım çay kaşığı köriyi alalım üzerine makarnayı ekleyelim. Makarnalarımız hazır.
- Tavuk pişirme:Marine ettiğimiz tavuklarımızı tavamıza alalım renkleri dönene kadar güzelce kavuralım.
- Pişen tavuklarımızın üzerine 1 yemek kaşığı köriyi ekleyelim.
- Hemen 1 paket kremayıda tavuklara ekleyin.
- Bir taşım daha pişirdikten sonra altını kapatın. Tavuklar hazır.

Körili Tavuk Ve Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı