Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Körili Kajulu Pilav

Körili Kajulu Pilav
0
47

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
korili-kajulu-pilav.jpg

Körili Kajulu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı kaju
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı köri (tepeleme)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Körili Kajulu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pilav tenceremize margarin ve sıvı yağı alarak kızdıralım.
  2. Margarin yakmamak için ocağınızın altını en kısık dereceye getirelim.
  3. Daha sonra kajuları ekleyerek rengi hafif dönünceye kadar arada karıştırarak kavuralım.
  4. Bu işlem 2-3 dakika sürecektir, siz de bu arada pirinçleri de yıkayın.
  5. Kajular kavrulduktan sonra pirinçlerimizi ilave ederek pirinçler tane tane oluncaya kadar yaklaşık 4-5 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  6. Daha sonra köri ve karabiberi ekleyerek tüm pirinçler köri ile buluşana kadar karıştıralım.
  7. Son olarak sıcak suyu, tuzunu ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
  8. Pirinçler hafif suyu çekmeye başladığında ocağın altını iyice kısarak kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  9. Suyu çekince altını kapatalım üzerine havlu örtüp dinlenmeye bırakalım.
  10. Dilerseniz servis esnasında üzerine dereotu ekleyebiliriniz.
Afiyet olsun.

Körili Kajulu Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt