bilgisayarci
FD Üye
Köri Soslu Tavuklu Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
Köri marinasyonu için;
- 2 adet kemiksiz kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
- 3- 4 diş sarımsak
- Tuz
- Sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı dolu köri
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 kg mantar
- 5 – 6 adet kırmızı kapya biber
- 5-6 adet çarliston biber
- 10 -12 adet arpacık soğan
- Sıvıyağ
Köri Soslu Tavuklu Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları yıkayıp köri marinasyonundaki tüm gereçleri koyup dolaba dinlenmesi için bırakın.
- Mantarları yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın doğrayın. (mantarları suda bekletirseniz çok kararacaktır yıkama sürecinden sonra çabucak kurulayın. ).
- Arpacık soğanları soyun biberleri istediğiniz büyüklükte doğrayın.
- Biraz sulu olsun isterseniz iki kuşbaşı doğranmış domates ekleyebilirsiniz.
- Tavanızı ocağın büyük yerinde az yağ koyarak düzgünce ısıtın.
- Marine edilen tavukları dökün pişirin.
- Suyunu düzgünce çeken tavuklara doğranmış mantarları ek edin tuz koymayın çok sulandırır.
- Mantarlar suyunu bi ölçü salacaktır çekene kadar pişirip ikili karışımı bir kaba alın.
- Aynı tavaya az sıvıyağ ekleyerek arpacık soğanları biraz pembeleşinceye kadar pişirin.
- Biberleri de ekleyin.
- İyice karamelize formda kızarana kadar pişirin.
- Kenara aldığımız mantarları üzerine döküp karışımın birbirine girene kadar soteleyin.Sotemiz hazır.
Köri Soslu Tavuklu Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.