
Köri Soslu Tavuklu Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket makarna
- 1 paket sıvı krema
- 2 tatlı kaşığı köri
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 kesim tavuk göğsü (Yaklaşık 500 gram )
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Köri Soslu Tavuklu Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak sarımsak ve soğanlarımızı rendeliyoruz ve bir tencereye yağımızı da ek edip soğan ve sarımsağı 2 dakika kavuruyoruz.
- Daha sonra küp küp doğradığımız tavuklarımızı ek edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Tavuklar hafif kızarıp suyunu çekince kremamızı, körimizi ve tuzu ek edip birkaç dakika daha pişiriyoruz.
- Sosumuz pişince başka bir tencere de makarnamızı pişiriyoruz makarnamız pişince suyunu süzüp sos olan tenceremize alıp sosla karıştırıyoruz makarnamız hazır. Deneyecek olan herkese afiyet olsun bence çok hoş bir tanım
.