iltasyazilim
FD Üye
Köri Soslu Tavuk Kremalı Makarna Patates Cips Tarifi İçin Malzemeler Köri soslu tavuk için malzemeler
*200 gr tavuk göğüs
*1 adet kırmızı biber
*1 adet domates
*Tuz
*Bir çay kaşığı köri
*Pul biber
*Kekik
Makarna için
*1, 5 bardak kalem makarna
*Yarım paket krema
*Maydonoz
*Dereotu
Patates Cips için
*2 tane ortaboy patates
Köri Soslu Tavuk Kremalı Makarna Patates Cips Tarifi Yapılışı Öncelikle tavuğumuzu hazırlayalım
Tavukları dilerseniz kasapta Julyen doğrayın dilerseniz kendiniz doğrayın ( ince uzun uzun)
Tavaya az yağ koyup tavukları kavurun hafif kavrulunca biberleri de ilave edin
(Püf nokta : ben biberleri et kavrulmaya yakın koyuyorum hem yanmıyor hem kuru olmuyor tam tersi lezzet katıyor)
Kavrulan biber ve tavuğun içine ilk önce köri ve bir çay bardağı su ekleyin sonra da Domatesi rendeleyip*İlave edin 12 çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz
Domates suyunu salıp çekene kadar kısık Ateşte pişirin
Tuz ilave edip karıştırın en son kekik ve pulbiberi ilave edip karıştırmayın kapağı kapatıp ocağı da kapatıp dinlendirin
Başka tarafta makarnayı tencere de haşlayın süzün*( yağsız haşlayın )
Tencereye kremayı alıp karıştırın fokurdamaya başlayınca markanayı ilave edip karıştırın üstüne dere otu ve maydanoz ilave edip karıştırın kapağını kapatıp ocaktan alın
Patatesleri yağda kızartın patateslerde tavuk ve makarna gibi kalem Julyen olmalı
Servis tabağınızı süsleyip yemeğe hazırlayın
Afiyet olsun
*200 gr tavuk göğüs
*1 adet kırmızı biber
*1 adet domates
*Tuz
*Bir çay kaşığı köri
*Pul biber
*Kekik
Makarna için
*1, 5 bardak kalem makarna
*Yarım paket krema
*Maydonoz
*Dereotu
Patates Cips için
*2 tane ortaboy patates
Köri Soslu Tavuk Kremalı Makarna Patates Cips Tarifi Yapılışı Öncelikle tavuğumuzu hazırlayalım
Tavukları dilerseniz kasapta Julyen doğrayın dilerseniz kendiniz doğrayın ( ince uzun uzun)
Tavaya az yağ koyup tavukları kavurun hafif kavrulunca biberleri de ilave edin
(Püf nokta : ben biberleri et kavrulmaya yakın koyuyorum hem yanmıyor hem kuru olmuyor tam tersi lezzet katıyor)
Kavrulan biber ve tavuğun içine ilk önce köri ve bir çay bardağı su ekleyin sonra da Domatesi rendeleyip*İlave edin 12 çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz
Domates suyunu salıp çekene kadar kısık Ateşte pişirin
Tuz ilave edip karıştırın en son kekik ve pulbiberi ilave edip karıştırmayın kapağı kapatıp ocağı da kapatıp dinlendirin
Başka tarafta makarnayı tencere de haşlayın süzün*( yağsız haşlayın )
Tencereye kremayı alıp karıştırın fokurdamaya başlayınca markanayı ilave edip karıştırın üstüne dere otu ve maydanoz ilave edip karıştırın kapağını kapatıp ocaktan alın
Patatesleri yağda kızartın patateslerde tavuk ve makarna gibi kalem Julyen olmalı
Servis tabağınızı süsleyip yemeğe hazırlayın
Afiyet olsun