Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kore Usulü Sebzeli Makarna Tarifi Resimli

Kore Usulü Sebzeli Makarna Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kore Usulü Sebzeli Makarna Tarifi
Resimli Kore Usulü Sebzeli Makarna Tarifi

Malzemeleri

12 kg biftek
250 gr pirinç makarnası ya da en ince spaghetti
12 kg haşlanmış ıspanak
56 adet siyah çin mantarı ya da mantar
1 büyük havuç
1 büyük baş soğan
4 yumurta
3 diş sarmısak
35 gr tereyağı
5 çorba kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı susam yağı veya sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karabiber



Hazırlanışı
Havucu soyduktan sonradan kibrit çöpü gibi belli Soğanı kocaman iri salata soğanı gibi doğrayın Mantarları kocaman iri kıyın Sarımsakları soyup minik minik belli Bifteği ince ince dilimler halinde sonra da bu ince dilimleri 12 cm kalınlığında şeritler halinde belirlenmiş Bu işi yapmasını kasabınızdan isteyebilirsiniz Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırın Tavada tereyağını kızdırın Yumurta sarılarını çırpıp dargın yağa dökerek ince bir omlet yapın Aynı işlemi beyazlar ile de tekrarlayın

Daha onra iki omleti de 1 cmlık şeritler halinde belirli ve bir kenara bırakın Tavaya çok eksik sıvıyağ koyup kızdırın İçinde sırayla, önce soğanları sonradan havuçları sebzeler diri kalacak şekilde fazla eksik kızartın

En son mantarları da tavaya atarak şöyle bir çevirin ve hepsini bir kenara bırakın daha sonra tavaya yağ ilave etmeden etleri atın ve kızartın Etler azıcık kızarınca, etlerin üstüne önce birazcık sıvıyağ, sonra 2 çorba kaşığı soya sosu, bir tatlı kaşığı şeker ve yarım tatlı kaşığı karabiberi, en son olarak da sarmısağı ekleyin Birlikte bir parça çevirip ateşten alın
Haşlanmış ıspanakları pozitif suyunu elde etmek için sıkın, ince ince doğrayın ve hazırladığınız tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın

Bir tencerede suyu kaynatın ateşten çekip içine pirinç makarnalarını atın Kapağını kapatarak 10 dakika dek bekletin Pirinç makarnasının kaynayarak pişmesine gerek yoktur Fakat eğer spaghetti ile yapacaksanız, spaghettilerinizi önce dişe dokunuryani hafif diri olarak pişirin Makarnalarınızı tamamen süzün ve diğer malzemelerin üzerine ek edin

Kalan malzemeleri, yani soya sosu, karabiber, susam, susam yağı ve şekeri de ekleyerek, elinizle ya da iki kaşıkla ezmeden karıştırın daha sonra yemeğinizi sıcak olarak servis yapın *
 
858,505Konular
982,807Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt