Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kore Dili ve Edebiyatı için kaç puan gerekir?

Kore Dili ve Edebiyatı için kaç puan gerekir?
0
192

moderatör

Super Mod
Etkileşim
8
F-D Coin
17

Kore Dili ve Edebiyatı hangi puan türü?​

Kore Dili ve Edebiyatı Bölümü (4 Yıllık)

ÜniversiteBölüm AdıPuan Türü
ANKARA ÜNİVERSİTESİKore Dili ve EdebiyatıDİL
ERCİYES ÜNİVERSİTESİKore Dili ve EdebiyatıDİL
ERCİYES ÜNİVERSİTESİKore Dili ve Edebiyatı (İÖ)DİL
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİKore Dili ve Edebiyatı (Korece)DİL

Kore Dili ve Edebiyatı Bölümü için ne gerekli?​

YÖK tarafından belirlenen üniversite sınavına girmek şarttır. Bu üniversite sınavında Kore dili ve edebiyatı bölümünü kazanmak için mutlaka dil kategorisinden sınava hazırlanmak şarttır. Dil kategorisinde gerekli puanı alan adaylar Kore dili ve edebiyatı bölümüne kayıt olabilirler.

Kore Dili ve Edebiyatı Hangi bölüm?​

Kore Dili ve Edebiyatı bölümü bir lisans programıdır ve bölümün amacı Kore dili ve edebiyatını eğitim kurumlarında öğrencilere en iyi ve etkili şekilde öğreterek öğrencilerin Kore Dili hakkında bilgili ve donanımlı olmasını sağlamaktır.

Kore Dili ve Edebiyatı Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?​

Kore Dili ve Edebiyatı 2016 2017 2018 ve 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:

ÜniversiteBölüm Adı
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Edebiyat Fakültesi (İSTANBUL)( Devlet)Kore Dili ve Edebiyatı (Korece) (4)
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi (ANKARA)( Devlet)Kore Dili ve Edebiyatı (4)

Kore’de üniversite okumak için kaç puan gerekir?​

– Genellikle yüksek bursu alabilmek için GPA puanının 80 ve üzeri olması, TOPIC 4-5 seviyelerinde olunması veya IBT'den 90-110 veya üstü puan alınması gerekmektedir. Fakat üniversiteden üniversiteye koşullar farklılaşmaktadır.

Korece en kolay nasıl öğrenilir?​

İşte Koreceyi hızlı öğrenme yolları

1. Alfabeyi öğrenin.
  2. Büyüleyici Kore sinemasıyla hedefinize bir adım daha yaklaşın.
  3. K-Pop sizi alıp götürsün.
  4. Yurt dışına çıkın ve yerlilerle tanışın.
  5. Daha çok televizyon izleyin.
13 Aug 2020

Kore Dili ve Edebiyatı okunur mu?​

türkiye'de ankara üniversitesi dil ve tarih coğrafya fakültesi ve erciyes üniversitesi fen edebiyat fakültesinde eğitim vermekte olan lisans programı. iki üniversitenin kontenjanı da yaklaşık 25-30 öğrencidir. kore dili, kore kültürü, kore tarihi, kore edebiyatı program kapsamı içindedir.

Kore Dili ve Edebiyatı için hangi sınava girilir?​

Bu bölümü okumak isteyen adaylar TYT'de barajı geçerek AYT'ye girmeye hak kazanmalıdır. AYT'de dilden de yeterli puanı alırlarsa tercih yapabilirler. Kore Dili ve Edebiyatı Türkiye'de yalnızca 3 üniversitede bulunur. Ankara ve Erciyes Üniversiteleri Türkçe eğitim verirken İstanbul Üniversitesi Korece eğitim verir.

858,505Konular
982,772Mesajlar
33,066Kullanıcılar
bulo1337Son üye
Üst Alt