Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kopya program kullanmak kul hakkına girer mi

Kopya program kullanmak kul hakkına girer mi
0
102

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Korsan kopya program uygulamak haram mıdır kula hakkına girer mi

Cevap: Kopya program göstermek kul hakkına girer mi

Teyp, video kasetlerinin, mp 3 ve cd lerin de telif hakkı vardır Bunlarda eser olduklarına kadar, eser olmaları bakımından bunlar için de telif hakkı vardır
Ancak ticaret kastı olmaksızın tek bir kaset, video, cd veya vcd çekimi söz konusuysa, meslek değişir Örfen buna bir şey denmez
Ticaret yapmak maksadıyla külliyetli bir miktarda çoğaltma olmuşsa telif ücreti ödemeye bağlı olur
Ticaret kastı olmaksızın bir tane kopyasını yapmak dinen haram değildir Ancak kanunlarına kadar yasaklanmışsa kanunlara uymak gerekir

Alıntıdır *

Similar threads

Kopya Program ve Korsan Cd Kullanmak Caiz midir? Teyp, video kasetlerinin, mp 3 ve cd lerin de telif hakkı vardır. Bunlarda eser olduklarına göre, eser olmaları bakımından bunlar için de telif hakkı vardır. Ancak ticaret kastı olmaksızın tek bir kaset, video, cd veya vcd çekimi söz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
180
Hangi Davranışlar Kul Hakkına Girer Kul Hakkı Nedir Kul Hakkı Kul haklarına el uzatanın durumunu anlatmak uzere Peygamberimiz şu bilgiyi vermiştir Benim ummetim icinden muflis (yani iflas edip her şeyini kaybetmiş) kişi şudur: Ahirette Allah'ın huzuruna namaz, oruc, zekat gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
263
Hangi Davranışlar Kul Hakkına Girer Kul Hakkı Nedir Kul Hakkı Kul haklarına el uzatanın durumunu anlatmak üzere Peygamberimiz şu bilgiyi vermiştir Benim ümmetim içinden müflis (yani iflas edip her şeyini kaybetmiş) birey şudur: Ahirette Allah'ın huzuruna namaz, oruç, zekat gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
188
Ben bir işte çalışmaya başladım, bu işe başlamama arkadaşım vesile oldu. Vaktinde başvuru bilgilerini bırakmıştım ama geri dönüp arayan olmadı, arkadaşım “benim arkadaşım başvuru bırakmak istiyor” diye patronuna söylemiş sonra gidip yine bıraktım, kısa bir sure sonra beni işe çağırdılar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
İslam Hukukunda Hak Kavramı Çok uzun zamandır üzerinde durmak istediğim bir konuydu Pratik hayatın içinde hemen her gün ve hemen herkesin onlarca defa karşılaştığı bir husus bu; telif hakkı Telif hakkı üst başlık olarak benim koyduğum bir isimlendirme Aslında sorulardan hareketle gidilecek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
231
858,500Konular
982,388Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt