
Köpüklü Türk Kahvesi Tanımı İçin Materyaller
1 fincan için ;
- 2 çay kaşığı Türk kahvesi
- Yarım kesme şeker ya da yarım çay kaşığı şeker (az şekerli)
- 1 kesme şeker ya da 1 çay kaşığı şeker (orta şekerli)
- 2 kesme şeker ya da 2 çay kaşığı şeker(şekerli)
- 1 fincan su
Köpüklü Türk Kahvesi Tanımı Yapılışı
- Cezveye kahve, şeker ve su eklenir karıştırılır.
- Daha sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir ve karıştırılmaz.
- Cezvede ağır ağır pişerse lezzeti çok daha hoş olacaktır.
- Kahve makinesinde yapılacaksa tekrar birebir sırayla eklenir ve pişirilir.
- Şayet soğuk ve hazır su olursa daha çok köpürecektir.