iltasyazilim
FD Üye
Türk kahvesi bilhassa öğlen saatlerinin vazgeçilmezidir Arkadaşlarla edilen sohbet kahve keyfiyle daha da pekişir Hayatımızda böylesine yer kaplayan kahvenin yapılışı ve sunulmasının da bazı ayrıntıları var Aşağıdakileri uygulayarak 4 4'lük bir kahve yapabilir ve misafirlerinize sunabilirsiniz
Öncelikle fincen sayısı kadar suyu cezveye boşaltın Arkasından her fincan için bir kahve kaşığı türk kahvesi koyun son olarak da şeker miktarını ayarlayın Şekerli ise her fincan için iki çay kaşığı, orta ise 1 nehir kaşığı kahve koyun En sonunda da kahveyi en ince ayrıntısına kadar karıştırın
Ocağa koyun kısık ateştekahve köpürene dek bekleyin Köpürdüğünde ilk köpüğünü bir kaşık yardımıyla fincanlara paylaştırın sonr atekrar ocağa koyun bir taşım daha kaynatın kalan kahveyi de fincanlara paylaştırın
Bol köpüklü kahvenizin yanına birer bardak su ve lokum gayet şık duracaktır şimdiden sağlık olsun
Zamaneanne larcom *
Öncelikle fincen sayısı kadar suyu cezveye boşaltın Arkasından her fincan için bir kahve kaşığı türk kahvesi koyun son olarak da şeker miktarını ayarlayın Şekerli ise her fincan için iki çay kaşığı, orta ise 1 nehir kaşığı kahve koyun En sonunda da kahveyi en ince ayrıntısına kadar karıştırın
Ocağa koyun kısık ateştekahve köpürene dek bekleyin Köpürdüğünde ilk köpüğünü bir kaşık yardımıyla fincanlara paylaştırın sonr atekrar ocağa koyun bir taşım daha kaynatın kalan kahveyi de fincanlara paylaştırın
Bol köpüklü kahvenizin yanına birer bardak su ve lokum gayet şık duracaktır şimdiden sağlık olsun
Zamaneanne larcom *