Köpoğlu (Parmak Yedirten Tanım ) Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet büyük uzunluk patlıcan
- Kızartma yağı
- Yoğurt (süzme yada katı yoğurt 400g )
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 adet orta uzunluk domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
Köpoğlu (Parmak Yedirten Tanım ) Tanımı Yapılışı
- Patlıcanları küp küp küçük doğrayıp kızartıyoruz.
- Domates sos için; sos tenceresine rendelediğimiz domatesleri ,salçayı, tuzu, sarımsağı ve sirkeyi katıp pişiriyoruz ,15-20 dakika ortası.
- Farklı bir kapta yoğurdu rendelediğimiz sarımsağı ve tuzu karıştırıyoruz.
- Yaptığımız bütün materyalleri başka ayrı dolaba soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan materyallerimizi sunum tabağımızda en alta patlıcan üzerine yoğurt en üstüne ise domates sosu döküyoruz maydanoz ilede süslüyoruz ????.
Yoğurdun katı olması gerekiyor süzme yada katı bir yoğurt tercih etmelisiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.