Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Köpeğe Etrafında Dönme Hareketi Nasıl Öğretilir?

Köpeğe Etrafında Dönme Hareketi Nasıl Öğretilir?
0
132

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Kendi etrafında dönme, öğretmesi kolay ve eğlenceli bir köpek oyunudur Köpeğinize basitçe tek yönde dönmeyi ya da sağısolu ayırt etmeyi öğretebilirsinizNelere İhtiyacınız Var?
Köpeğinizi eğitmek için ihtiyacınız olan tek şey bir avuç dolusu ödüldür Eğer clicker eğitimi veriyorsanız dahası clicker ’a ihtiyacınız olacaktır
Nasıl Yapılır?
1Köpeğiniz ayakta iken eğitime başlayın Eğer bilmiyorsa, köpeğinize “kalk komutunu öğretmeniz bu eğitim öncesinde yardımcı olacaktır*
2Köpeğinizin burnunun önünde bir ödül tutun ve “dön komutunu verin
3Yavaşça ödülü kafasının yanına dürüst çekin ve onun dönerek izlemesini sağlayın
4Ödülü köpeğinizin civarda tam tur döndürerek onun ödülü takip etmesi için kendi etrafında dönmesini sağlayın
5Köpeğiniz bütün turu tamamladığında “bravo diyerek ya da clicker ’ınızı tuşlayarak ödülünü verin*
6Günde birkaç kere 5 ’er dakikalığına bu eğitimi verin Köpeğiniz seri bir şekilde bunu öğrenecektir*
Istikamet Ekleme
Köpeğiniz komutunuz ile dönmeye başladıktan sonra ona yönleri öğretmeye başlayabilirsiniz Bu oyunu nasıl öğreteceğinizi aşağıda görebilirsiniz:
1Adım 1 ’deki gibi köpeğinizin burnunun önünde ödül tutarak başlayın
2Bu sefer komutu “sağa dön veya “sola dön olarak değiştireceksiniz Komutu verin ve ödülü yavaşça söylediğiniz yöne dürüst çekin
3Her gün birkaç defa bu eğitimi özetle çalışın Sadece tek istikamet (sağ ya da sol) ile başlayın ve köpeğiniz en ince ayrıntısına kadar öğrenmeden diğer yöne geçmeyin
4Köpeğiniz komutla ayrıca sağa keza de sola dönmeyi öğrendikten sonradan birazcık değişiklik yapabilirsiniz Bir eğitim seansında öbür yönlere dönmesini isteyebilirsiniz Köpeğiniz bu komutlara sürekli olarak doğru tepki vermeye başladığında yönlerin ayrımını kavradığından belirli olabilirsiniz
Sorun Giderme
1Birçok köpek ilk seferinde bütün tur dönme konusunda sorun yaşayacaktır Bu durumda küçükten başlayarak yavaşça bütün tur dönüşe geçebilirsiniz *Bu tekniğe “şekil verme denir ve özellikle clicker ile fazla işe yarar
Kendi etrafında tur atma davranışına şekillendirmek istiyorsanız, köpeğinizin bir tarafına dürüst ödülü çekerek başlayın Kafasını çevirdiği anda clicker ’ınızı kullanın ya da ona “bravo diyin Her seferinde kafasını çevirmeye başladığında, sadece kafasını çevirdiği ve dönmek için adım attığı anda clicker kullanmaya ve ödül vermeye başlayın Bu şekilde yavaş yavaş ilerleyerek köpeğinizin tek ödül ile bütün tur dönmesini sağlayabilirsiniz
2Eğer köpeğiniz komutu biliyorsa ve kusur yapmaya başladıysa, fazla seri ilerlemiş olabilirsiniz *Bu durumda, birkaç adım geriye doğru gitgide artarak köpeğin başarılı olduğu son noktadan itibaren eğitimi tekrarlayın Bu adımı birkaç seans baştan başa başarılı şekilde tamamlayıp sonradan ağır ağır eğitimi ilerletin
Evcil Hayvan Kendi civarda dönme, öğretmesi basit ve eğlenceli bir köpek oyunudur Köpeğinize basitçe tek yönde dönmeyi ya da sağısolu ayırt etmeyi öğretebilirsinizNelere İhtiyacınız Var?
Köpeğinizi eğitmek için ihtiyacınız olan tek şey bir avuç dolusu ödüldür Eğer clicker eğitimi veriyorsanız üstelik clicker ’a ihtiyacınız olacaktır
Nasıl Yapılır?
1Köpeğiniz ayakta iken eğitime başlayın Eğer bilmiyorsa, köpeğinize “kalk komutunu öğretmeniz bu eğitim öncesinde yardımcı olacaktır*
2Köpeğinizin burnunun önünde bir ödül tutun ve “dön komutunu verin
3Yavaşça ödülü kafasının yanında içten çekin ve onun dönerek izlemesini sağlayın
4Ödülü köpeğinizin civarda tam tur döndürerek onun ödülü takip etmesi için kendi etrafında dönmesini sağlayın
5Köpeğiniz bütün turu tamamladığında “bravo diyerek veya clicker ’ınızı tuşlayarak ödülünü verin*
6Günde birkaç kere 5 ’er dakikalığına bu eğitimi verin Köpeğiniz süratli bir şekilde bunu öğrenecektir*
Yön Ekleme
Köpeğiniz komutunuz ile dönmeye başladıktan daha sonra ona yönleri öğretmeye başlayabilirsiniz Bu oyunu nasıl öğreteceğinizi aşağı görebilirsiniz:
1Adım 1 ’deki gibi köpeğinizin burnunun önünde ödül tutarak başlayın
2Bu sefer komutu “sağa dön veya “sola dön olarak değiştireceksiniz Komutu verin ve ödülü ağır ağır söylediğiniz yöne doğru çekin
3Her gün birkaç defa bu eğitimi kısaca çalışın Yalnızca tek istikamet (sağ ya da sol) ile başlayın ve köpeğiniz iyice öğrenmeden öteki yöne geçmeyin
4Köpeğiniz komutla keza sağa hem de sola dönmeyi öğrendikten sonradan birazcık değişim yapabilirsiniz Bir eğitim seansında farklı yönlere dönmesini isteyebilirsiniz Köpeğiniz bu komutlara sürekli olarak içten tepki vermeye başladığında yönlerin ayrımını kavradığından kesin olabilirsiniz
Sorun Giderme
1Birçok köpek birincil seferinde bütün tur dönme konusunda sorun yaşayacaktır Bu durumda küçükten başlayarak yavaşça tam tur dönüşe geçebilirsiniz *Bu tekniğe “şekil verme denir ve özellikle clicker ile fazla işe yarar
Kendi etrafında tur atma davranışına şekillendirmek istiyorsanız, köpeğinizin bir tarafına doğru ödülü çekerek başlayın Kafasını çevirdiği anda clicker ’ınızı kullanın ya da ona “bravo diyin Her seferinde kafasını çevirmeye başladığında, yalnızca kafasını çevirdiği ve dönmek için adım attığı anda clicker kullanmaya ve ödül vermeye başlayın Bu şekilde yavaş yavaş ilerleyerek köpeğinizin tek ödül ile bütün tur dönmesini sağlayabilirsiniz
2Eğer köpeğiniz komutu biliyorsa ve hata yapmaya başladıysa, fazla süratli ilerlemiş olabilirsiniz *Bu durumda, birkaç adım geriye doğru artan bir şekilde köpeğin başarılı olduğu son noktadan itibaren eğitimi tekrarlayın Bu adımı birkaç seans boyunca başarılı şekilde tamamlayıp sonra yavaşça eğitimi ilerletin