Konya Usulü Topalak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kıyma
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağından bir parmak eksik bulgur
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Kıyılmış maydanoz
- Karabiber, pulbiber, tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tane soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı nane
- Biraz tuz
Konya Usulü Topalak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabımıza bir tane soğanı ince olacak şekilde robottan geçiriyoruz.
- Kıyma ,bulgur ,irmik,yumurta, maydanoz, un ve baharatlar ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Tepsinin altına biraz un serpip fındık büyüklüğünde yuvarlıyoruz arada bi sallıyoruz yapışmaması için.
- Tencereye bi tane soğanı doğruyoruz güzelce kavrulsun .
- Sonra salçasını ekliyoruz kavuruyoruz ,suyunu ekliyoruz tuzunu atıyoruz.
- Suyu kaynadıktan sonra nohutunu köftesini döküyoruz birlikte biraz daha kaynayıp özleşip pişsinler.
Afiyet olsun.
Konya Usulü Topalak Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.