elektronikci
FD Üye
Konya Tarzı Sinide Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 l yumurta(küçükse 5 yumurta)
- 1 su bardağı su (250 ml)
- 1 çorba kaşığı tuz
- Alabildiğinice un
- Yarım kg orta yağlı dana kıyma
- 3 adet soğan
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 er tatlı kaşığı tuz ve karabiber
- 1 tencere kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
Konya Adabı Sinide Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamur materyallerini bir kaba alıp hamuru yoğuruyoruz.
- Erişte ve mantı hamurundan yumuşak ,poğaça hamurundan sert olacak.
- Hamuru 8 bezeye bölüyoruz.
- Yarım saat en az dinlendiriyoruz. (geceden yoğurup buzdolabına koyabilirsiniz. Açmadan önce 1 saat oda ısısında beklemeli buzdolabında duracaksa ).
- Hamur dinlenirken iç harcı yapıyoruz.
- Kıymayı tavaya alıp suyu ekliyoruz.
- Rengi dönünce soğanı ekliyoruz ve kavuruyoruz.
- Soğanlar solunca tuz ve karabiber ekleyip kapatıyoruz. Soğumaya alıyoruz.
- Bezeleri açıyoruz ve bezin üzerine seriyoruz.
- Bu ölçüde 60 cm lik alimünyum sini kullandım.
- 4 bezeyi suda haşlıyoruz.4 beze kuru kalıyor.
- Haşlamak ı̇çı̇n kaynayan suya tuz ve yağ ekleyip ,dörde böldüğümüz yufkaları birer birer atıyoruz.
- 10 a kadar sayıp ,soğuk suya atıyoruz.
- Siniyi sıvı yağla çokça yağlıyoruz.
- İlk katı parçalamadan ve haşlamadan seriyoruz.
- Sonra 2 yufkayı haşlayarak döşüyoruz. 4. Kata kuru yufka serip üzerine yağ sürüyoruz.
- İç harcı ekliyoruz ve üzerine kuru yufka seriyoruz. Bu yufkayı da yağlıyoruz.
- 2 kat daha haşlayarak döşüyoruz.
- Son katı tekrar haşlamadan seriyoruz.
- En üst kata yağ sürüp ocakta kısık ateşte çevire çevire pişiriyoruz.
- Tersini çevirmek için tıpkı boyutta sini kullandım.
Deneyenlere afiyet olsun????.
Konya Tarzı Sinide Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.