Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Konserve Elma Kompostosu

Konserve Elma Kompostosu

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
konserve-elma-kompostosu-1.jpg

Konserve Elma Kompostosu Tanımı İçin Materyaller

  • 7-8 adet ( doğranmış 3 çorba kasesi elma )
  • 2 litre su
  • 2,5 çay bardağı şeker (şekeri siz damak zevkinize nazaran ayarlayın
  • 6-7 adet karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • Yarım limon suyu
  • Kavanoz ve sıfır kapak

Konserve Elma Kompostosu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencereye su karanfil ve tarçını koyup kaynatalım (elmalar çabuk piştiği için ben evvel karanfil tarçını bir iki taşım kaynatıyorum rengi ve kokusu daha uygun çıkıyor.
  2. Yıkadığımız elmaların kabuklarını soyalım.
  3. Çekirdek yataklarını temizleyelim.
  4. Küçük modüller halinde doğrayalım.
  5. Kaynayan suya atalım şekeri de ek edip elmalar yumuşayana kadar pişirelim.
  6. Pişen kompostoyu bekletmeden steril edilmiş kavanozlara dolduralım.
  7. Sıcak suda bekletip kuruladığımız kapakları kapatalım.
  8. Sofra bezine koyup üzerini örtelim.
  9. Bu halde kavanozlar soğuyana kadar bekletelim.
  10. Kapaklarını denetim edip dolaba kaldıralım. Konserve kompostomuz hazır. Afiyet olsun. Bu ölçülerden yarım kg’lık 3 kavanoz birde 425 ml lik kavanoz çıktı.
Konserve Elma Kompostosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,788Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt