Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Konsantre Erik Suyu

Konsantre Erik Suyu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Konsantre Erik Suyu Tarifi İçin Malzemeler

*Eriği bol bulunca kompostosunu, konsantre meyve suyunu ve hoşaflık hazırladık Resimdekiler Konsantre meyve suyu Biz yaklaşık 45 – 50 kg Dan yaptık fakat erik çok tatlı olduğu için hepsine 9 kg şeker kullandık Yapmak isteyen damak tadına ve eriğin tatlılığını dikkate alarak yapmalı
*5 kg kırmızı erik
*1 kg toz şeker
*12 litre su

Konsantre Erik Suyu Tarifi Yapılışı
Yıkanıp sapları ayıklanan erikler büyükçe bir tencereye konulur, üzerine yaklaşık yarım litre su eklenir ve orta ateşte kaynatılır Fazla su ilavesi gerekmez zaten kaynarken suyu çıkacaktır İyice kaynayıp kabukları ayrıldığı zaman ocak kapatılır ve erikler sık delikli kevgirden veya tülbent bezinden geçirilir Bu esnada içine şeker eklenir ve karıştırarak eritilir Kıvamı koyu kıvamlı nektar kıvamındadır Uygun şişelere veya kavanozlara doldurulur Şişelerin ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra büyük bir tencereye hatta kazana (ben bu işler için peynir tenekesi kullanıyorum) önce altına bez parçaları konularak kavanozlar yerleştirilir Eğer aralarında boşluk kalıyorsa kaynarken birbirine çarpıp kırılmaması için aralarına da konulabilir Kavanozların üzerine çıkana kadar SOĞUK su konulur Kavanozları kaynatma işlemi tek seferde bitmiyorsa ikinci seferde sıcak su dökülüp tekrar soğuk su doldurulmalıdır Tenceredeki su kaynamaya başladıktan sonra 10 – 15 dakika kaynatılır ve altı kapatılır Kavanozlar henüz sıcakken ters çevrilir ve üzerine battaniye kapatılarak oda sıcaklığına gelene kadar bu şekilde bekletilir Daha sonra kaldırabiliriz
 
858,505Konular
982,843Mesajlar
33,081Kullanıcılar
sadrazamcaSon üye
Üst Alt