iltasyazilim
FD Üye
KÖME
Malzemeler : Taze dut, toz şeker, bal, süt, un, ceviziçi, fındık içi, fıstıkiçi
Yapılışı : Dutlar büyük bir kazan içerisinde kaynatılır Daha sonra posası süzülerek suyu çıkarılır ve herle elde edilir Cevizler ipe dizilir Ceviz yerine fındık içi de kullanılabilir
Ocak yakılarak kazana su konulur Başka bir kazana şıra da denilen su konulduktan sonra, daha önceden hazırlanan un, şıra ile karıştırılır Bu karışım bir tokaç yardımıyla yapılır Devamlı olarak karıştırılan bulamaca süt veya bal eklenerek karıştırılmaya devam edilir Bu karıştırma işlemine belli bir kıvama gelinceye kadar devam edilir
Köme herlesinin en iyi şekilde olması için bu karışımın dibine tutmaması gerekir Hazırlanan ipe dizilmiş cevizler herleye batırılır ve kurutulur bu işlem 34 defa tekrarlanır Herle içine batırılan Köme kurutularak hazır hale getirilir Afiyet olsun
Malzemeler : Taze dut, toz şeker, bal, süt, un, ceviziçi, fındık içi, fıstıkiçi
Yapılışı : Dutlar büyük bir kazan içerisinde kaynatılır Daha sonra posası süzülerek suyu çıkarılır ve herle elde edilir Cevizler ipe dizilir Ceviz yerine fındık içi de kullanılabilir
Ocak yakılarak kazana su konulur Başka bir kazana şıra da denilen su konulduktan sonra, daha önceden hazırlanan un, şıra ile karıştırılır Bu karışım bir tokaç yardımıyla yapılır Devamlı olarak karıştırılan bulamaca süt veya bal eklenerek karıştırılmaya devam edilir Bu karıştırma işlemine belli bir kıvama gelinceye kadar devam edilir
Köme herlesinin en iyi şekilde olması için bu karışımın dibine tutmaması gerekir Hazırlanan ipe dizilmiş cevizler herleye batırılır ve kurutulur bu işlem 34 defa tekrarlanır Herle içine batırılan Köme kurutularak hazır hale getirilir Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.