Kömbe Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 15 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 bardak yoğurt
- 200 gram tereyağ
- 1 diş sarımsak
Kömbe Tanımı Yapılışı
- Arkadaşlar un ölçüsü kaç kişilik yapacaksınız ona nazaran ayarlayabilirsiniz.
- 5 su bardağı ile 15 su bardağı ortasında kişi sayısına nazaran tercih edin.
- Ben burda 15 su bardağı un kullandım 2 su bardağı süt ve 3 su bardağı su ile sert bir hamur elde ettim.
- Tuzunu eklemeyi unutmayınız. ( Hamur biraz sert olacak o yüzden un eklemesi yaptım sizde yapın 2-3 bardak daha alır).
- Sonra bu sert hamuru tepside yuvarlak bir formda yaydım ekmek üzere pişirdim.
- Altlı üstlü kızaracak hoş bir halde. Sonra ılısın biraz.
- Hamuru yuvarlak bir formda kesin sonra içini kaşıkla alarak çıkartın alt kısmı çanak üzere kalsın, tüm hamuru kenara çıkarın ve ufalayın. Minik minik kesimler yapın.
- Çanak olan hamurun içine minik ufalanmış hamurları alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve erimiş tereyağ dökün. Afiyet olsun. ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.