Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Komat (Pırasalı Arnavut Böreği)

Komat (Pırasalı Arnavut Böreği)
0
112

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Komat (Pırasalı Arnavut Böreği) Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için :
  • 8 su bardağı un
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Açmak için biraz un
Aralarına sürmek için
  • 1 kase sıvı yağ
İç gereci :
  • 4 adet pırasa
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber (Sevenler için )
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzerine sürmek için :
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su

Komat (Pırasalı Arnavut Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pırasaları ince ince doğrayın, sıvı yağ da biraz yumuşayıncaya kadar kavurun, damak tadınıza nazaran tuzunu ve baharatlarını ek ederek karıştırın.
  2. Hamuru için unu eleyin yeteri kadar tuzunu atıp karıştırın, unun ortasını havuz üzere açın ve mayayı ekleyerek ılık suyla yoğurmaya başlayın.
  3. Ele yapışmayan lakin yumuşacık bir hamur oluncaya kadar yoğurun, hamuru 16 bezeye bölün ve top top yuvarlayın.
  4. Bezeleri 8, 8 ikiye ayırın unlanmış yere koyun üzerine pak bir mutfak bezi örtün, 15 dakika dinlendirin.
  5. İlk 8 bezeyi tek tek unlayarak tabak büyüklüğünde açın ve üzerine fırçayla sıvı yağ sürerek üst üste koyun.
  6. Öteki 8 bezeyi de tıpkı formda açarak ortalarına sıvı yağ sürüp üst üste koyun.
  7. En son bezelerin üzerine yağ sürmeyin. Fotoğraflar yardımcı olacaktır.
  8. Tepsiyi yağlayın, birinci evvel hazırladığınız 8 bezenin hepsini birden tezgah üzerinde elinizle tepsinizin büyüklüğünde açın ve tepsiye yerleştirin.
  9. Arasına kavrulmuş pırasayı döküp düzletin.
  10. Öteki 8 bezeyi yeniden hepsini birden tezgah üzerinde elinizle açın ve pırasanın üzerine yerleştirin.
  11. Böreği istediğiniz üzere keserek dilimleyin, üzerine tekrar sıvı yağ su karışımını sürün.
  12. Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Afiyetler olsun.
Komat (Pırasalı Arnavut Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamur için: 5 su bardağı un2 su bardağı su1 yemek kaşığı tuz1 tatlı kaşığı sirke İç harcı için : 500 gram pırasa2 orta boy soğan1 tatlı kaşığı salçaTuz ,karabiber ve pul biber Ara katlar için : Tereyağı ve sıvı yağ Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Çıtır Çıtır Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamur İçin; 1 kilogram un2.5 su bardağı içme suyu1 tepeleme tatlı kaşığı tuz ayrıca Açılan Hamurların Arasına Sürmek İçin ; 250 gram tereyağı1 çay bardağı zeytinyağı İçi İçin; 1 demet pırasa ( 1 kilogram)1 çay kaşığı karabiber1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Pırasalı Arnavut Böreği Görüntülü Tanımı İçin Gereçler Hamur için 5,5 su bardağı un2 su bardağı ılık suTuz İçi için 1 demet pırasa3-4 yemek kaşığı yoğurt1 yumurtaSıvıyağTuz Sürmek için 100 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ Pırasalı Arnavut Böreği Görüntülü Tanımı Yapılışı Un tuz ve ılık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Arnavut Böreği Tanımı İçin Gereçler 6 su bardağı un2 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirke Ortası için; Yarım su bardağı erimiş tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ İçi için; 1 kg pırasa1 adet havuçYarım demet maydanozTuz, karabiber, pul biber2 yemek kaşığı sıvı yağ Arnavut Böreği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Orjinal Nişastalı Pırasalı Kıymalı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı sıvı yağAldığı kadar un İç harcı için: 200 gram kıymaYarım kilo pırasaDamak tadına göre tuz ve karabiberDamak tadına göre biraz toz biberSalça Acmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt