iltasyazilim
FD Üye
Kolay Yufka Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket yufka
*1 bardak süt
*1 bardağın yarısı kadar sıvı yağ
*1 şişe maden suyu
*1 adet yumurta
*İsteğe bağlı olarak iç malzemesi
Kolay Yufka Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle bir kaba süt, maden suyu, yağ koyularak karıştırılır
Yufkalar tek tek açılır ve arasına sos sürülerek 2 kat yapılır
Daha sonra iç malzemesi koyulur Ben peynir ve sosis koymayı tercih ettim Siz kendi damak tadınıza göre maydanoz peynir kıyma koyabilirsiniz
İç malzemesi koyduktan sonra yufka kenarları katlanır ve çok bastırmadan yuvarlanarak yufka kapatılır
1 paket yufkanın hepsine aynı işlem uygulanır Yağlanmış fırın tepsisine dizilir Kalan sosda üstüne dökülür Daha iyi bir şekilde sosu emmesi için börek kesilir 1 saat dolabta bekletilir Eğer zamanınız yoksa direk yumurta sarısı sürüp fırına atabilirsiniz
190° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Sıcak servis edilir
?Afiyet olsun?
*1 paket yufka
*1 bardak süt
*1 bardağın yarısı kadar sıvı yağ
*1 şişe maden suyu
*1 adet yumurta
*İsteğe bağlı olarak iç malzemesi
Kolay Yufka Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle bir kaba süt, maden suyu, yağ koyularak karıştırılır
Yufkalar tek tek açılır ve arasına sos sürülerek 2 kat yapılır
Daha sonra iç malzemesi koyulur Ben peynir ve sosis koymayı tercih ettim Siz kendi damak tadınıza göre maydanoz peynir kıyma koyabilirsiniz
İç malzemesi koyduktan sonra yufka kenarları katlanır ve çok bastırmadan yuvarlanarak yufka kapatılır
1 paket yufkanın hepsine aynı işlem uygulanır Yağlanmış fırın tepsisine dizilir Kalan sosda üstüne dökülür Daha iyi bir şekilde sosu emmesi için börek kesilir 1 saat dolabta bekletilir Eğer zamanınız yoksa direk yumurta sarısı sürüp fırına atabilirsiniz
190° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Sıcak servis edilir
?Afiyet olsun?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.