elektronikci
FD Üye
Kolay Üretimli Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Çay kaşığı ucuyla tuz
- 1 paket karbonat
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 75 ml türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 240 ml su (cup)
Kolay Üretimli Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un, şeker, kakao, vanilya ve tuzu bir kapta karıştırın.
- Ardından su, sıvı yağ ve son olarak karbonat ve elma sirkesini katıp karıştırın karbonat sirkeyi köpürtmeli .
- Hepsini çırptıktan sonra 26cm fırın tepsisine yağladıktan sonra boşaltalım.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 35dk pişirelim.
- Dilerseniz üstünü çikolatalı sosu ile kaplıya bilirsiniz afiyet olsun.