Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay Yağlama (Kayseri Usulünü Bilmem)

Kolay Yağlama (Kayseri Usulünü Bilmem)
0
42

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kolay-yaglamakayseri-usulunu-bilmem.jpg

Kolay Yağlama (Kayseri Usulünü Bilmem) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı kuru maya
  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağına yakın ılık su
Harcı için;
  • 500 gram kıyma
  • 2 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
  • 2 kase sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz

Kolay Yağlama (Kayseri Usulünü Bilmem) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bazlamalar için su hariç diğer malzemeler kaba alınır karıştırılır yavaş yavaş su eklenerek yoğrulur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar su ekleyin.
  2. İlk önce sert oluyor biraz suyla yumuşatın, mayalanınca pamuk gibi çok güzel oluyor.
  3. 1 saat mayalanmaya bırakın. Sonra yumaklar alınır mandalina kadar tek tek incecik açıp teflon tavada pişirin.
  4. Harcı için kıymayı pişirin, diğer malzemeler minik minik doğranır, kıymaya soğan eklenir kavrulup ölmesi beklenir.
  5. Zeytinyağı eklenir, biber eklenir onun da dirliği gidince salça eklenir. Biraz sonra domates eklenir, karabiber ve tuz eklenir en son tereyağ eklenir.
  6. Pişen bazlamalarla resimdeki gibi kat kat dizerek buluşturun üzerine yoğurt, maydanoz ekleyin afiyet olsun.
Not; Her lokmanızda yoğurt tavsiye ederim kıymanın ve yağın ağırlığını alıyor.

Kolay Yağlama (Kayseri Usulünü Bilmem) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,680Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt