Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay Volovan böreği nasıl yapılır?

Kolay Volovan böreği nasıl yapılır?
0
152

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
kolay_volovan_boregi_nasil_yapilir_1574844037_4224.jpg

Fransız mutfağının en çok sevilen ve tüketilen yemeklerinden biri olan Volovan böreğini denemek velev misiniz? İç harcı ve şık sunumu sayesinde misaifrlerinizin çok beğeneceği enfes Volovan böreği çayın yanında yemek için ülkü bir hamur işi. Evet Volovan böreği nasıl yapılır?

Fransız mutfağı genellikle geliştirilmiş, zenginliği ve çeşitliliğiyle ünlü, yemek pişirmenin sanatsal tarafını ön plana çıkaran bir ulusal mutfaktır. Kökeni Orta Çağa kadar uzanan Fransız mutfağı, pratik lezzetleriyle de göze çarpıyor. Bu tarifler arasında taraf alan Volovan böreği de Türk yemeklerine çok benziyor. Tam da damak tadımıza elverişli olan volovan böreği bayan günlerinde aperitif olarak sofralarınıza çok yakışacak.

VOLOVAN BÖREĞİ TANIMI:

MATERYALLER

12 adet milföy hamuru
Bir kase sosis
Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı likit yağ
Bir yumurta sarısı
Bir yemek kaşığı salça
Tuz 
Kekik 
Bir adet sivribiber 
Bir çay bardağı su 

saTdZ_1574843994_0913.jpg

YAPILIŞI

Milföy hamurlarını ağzı geniş bir bardakla keserek yuvarlak form verin.

Ortaya çıkan yuvarlakları bu seferde çay bardağı ile keserek daha küçük bir yuvarlak elde edin.

Küçük yuvarlağın arkasında kalan halkayı büyük bardakla kestiğimiz hamurun üzerine koyun.Tüm hamur bitene kadar bu formda devam edin.

SaAfa_1574843964_2095.jpg

Milföyleri tepsiye dizip, 120 derecede 30 dakika pişirin.

Hamurlar fırında pişerken sosisleri ve biberleri soteleyin. Salçayı suyun içinde açarak sosislerin ve kıymaların içine dökün.

Oluşan sosisli karışımı pişen milföylerin üzerine koyun.Üstüne kaşarları ekleyerek tekrar fırına verin. Kaşar eriyene kadar pişirin. 

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Fransız mutfağının en çok sevilen ve tüketilen yemeklerinden biri olan Volovan böreğini denemek ister misiniz? İç harcı ve şık sunumu sayesinde misaifrlerinizin çok beğeneceği enfes Volovan böreği çayın yanında yemek için ideal bir hamur işi. Peki Volovan böreği nasıl yapılır? Fransız mutfağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Fransız mutfağının en çok sevilen ve tüketilen yemeklerinden biri olan Volovan böreğini denemek ister misiniz? İç harcı ve şık sunumu sayesinde misaifrlerinizin çok beğeneceği enfes Volovan böreği çayın yanında yemek için ideal bir hamur işi. Peki Volovan böreği nasıl yapılır? Fransız mutfağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Sofra kültüründe yemekler çok değerli bir yere sahiptir. Bilhassa davet sofralarında yemekler sınıflandırılır. Başlangıç olarak verilen çorbanın akabinde orta sıcaklar getirilir. Orta sıcak nedir? Orta sıcak yemekler hangileridir, nasıl hazırlanır? Tüm detayları ile sizler için derledik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Sofra kültüründe yemekler çok önemli bir yere sahiptir. Özellikle davet sofralarında yemekler sınıflandırılır. Başlangıç olarak verilen çorbanın ardından ara sıcaklar getirilir. Ara sıcak nedir? Ara sıcak yemekler hangileridir, nasıl hazırlanır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik. Tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Kalabalık sofraların en lezzetli tariflerle süslemek istiyorsanız, milföy hamuru ile hazırlayacağınız pratik sosisli börekleri tercih edebilirsiniz. Çay saatlerin ve günlerin vazgeçilmez olan milföy böreğini sosisli yapmayı denediniz mi? İşte pratik sosisli milföy böreği tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt