iltasyazilim
FD Üye
Kolay Un Helvası
Un Helvası
Malzemeler :
1 Paket (250 Gr) Tereyağı ya da Margarin
2 Su Bardağı Un
2 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz İçi
Tarçın
Hazırlanışı :
Tereyağını geniş ve oldukça büyük bir teflon tavada eritin Kısık ateşte unu ağır ağır eklerken ahşap bir kaşık ile kesintisiz karıştırın Un rengini değiştirene dek karıştırmaya devam edin Bu sırada sütü ocağa koyarak kaynamaya yakın ısıtın
Unun rengi değişir değişmeyen sütü yavaşça ilave ederken unu çabucak karıştırmaya devam edin Sütü ilave ettikten hemencecik sonra şekeri de ekleyip karıştırmaya devam edin Karışımı kaşığın arkası ile bütün süreçte ezerek sürekli çevirin Pişirme işlemi devam ettikçe karışım birbirine yapışmaya, ayrıca kaşıktan hem de tavadan ayrılıp toparlanmaya başlayacaktır En Ince Ayrıntısına Kadar toparlandığında ocağınızın altını kapatabilirsiniz Biraz ılık kıvama geldiğinde iki yemek kaşığı yardımı ile şekil verebilirsiniz Üzerinde de mutlaka dövülmüş ceviz içi ve tarçın ilave etmeyi unutmayın
Püf Noktası :
Un helvası yaparken süt yerine su da kullanabilirsiniz
Un ile kıvamı yakalamakta zorlanırsanız yarısını geçmemek kaydıyla un miktarınızın bir kısmını buğday nişastası olarak ekleyin
Dilerseniz süsleme için hindistan cevizi de kullanabilirsiniz *
Un Helvası
Malzemeler :
1 Paket (250 Gr) Tereyağı ya da Margarin
2 Su Bardağı Un
2 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz İçi
Tarçın
Hazırlanışı :
Tereyağını geniş ve oldukça büyük bir teflon tavada eritin Kısık ateşte unu ağır ağır eklerken ahşap bir kaşık ile kesintisiz karıştırın Un rengini değiştirene dek karıştırmaya devam edin Bu sırada sütü ocağa koyarak kaynamaya yakın ısıtın
Unun rengi değişir değişmeyen sütü yavaşça ilave ederken unu çabucak karıştırmaya devam edin Sütü ilave ettikten hemencecik sonra şekeri de ekleyip karıştırmaya devam edin Karışımı kaşığın arkası ile bütün süreçte ezerek sürekli çevirin Pişirme işlemi devam ettikçe karışım birbirine yapışmaya, ayrıca kaşıktan hem de tavadan ayrılıp toparlanmaya başlayacaktır En Ince Ayrıntısına Kadar toparlandığında ocağınızın altını kapatabilirsiniz Biraz ılık kıvama geldiğinde iki yemek kaşığı yardımı ile şekil verebilirsiniz Üzerinde de mutlaka dövülmüş ceviz içi ve tarçın ilave etmeyi unutmayın
Püf Noktası :
Un helvası yaparken süt yerine su da kullanabilirsiniz
Un ile kıvamı yakalamakta zorlanırsanız yarısını geçmemek kaydıyla un miktarınızın bir kısmını buğday nişastası olarak ekleyin
Dilerseniz süsleme için hindistan cevizi de kullanabilirsiniz *