Kolay Un Helvası
Un Helvası
imageskolayunhelvasi5ad3eb1cc36c8
Malzemeler :
1 Paket (250 Gr) Tereyağı ya da Margarin
2 Su Bardağı Un
2 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Sut
1 Cay Bardağı Dovulmuş Ceviz İci
Tarcın
Hazırlanışı :
Tereyağını geniş ve buyukce bir teflon tavada eritin Kısık ateşte unu yavaşca eklerken ahşap bir kaşık ile surekli karıştırın Un rengini değiştirene kadar karıştırmaya devam edin Bu sırada sutu ocağa koyarak kaynamaya yakın ısıtın
Unun rengi değişir değişmez sutu yavaşca ilave ederken unu hızla karıştırmaya devam edin Sutu ilave ettikten hemen sonra şekeri de ekleyip karıştırmaya devam edin Karışımı kaşığın arkası ile tum surecte ezerek surekli cevirin Pişirme işlemi devam ettikce karışım birbirine yapışmaya, hem kaşıktan hem de tavadan ayrılıp toparlanmaya başlayacaktır İyice toparlandığında ocağınızın altını kapatabilirsiniz Biraz ılık kıvama geldiğinde iki yemek kaşığı yardımı ile şekil verebilirsiniz Ustunde de mutlaka dovulmuş ceviz ici ve tarcın ilave etmeyi unutmayın
Puf Noktası :
Un helvası yaparken sut yerine su da kullanabilirsiniz
Un ile kıvamı yakalamakta zorlanırsanız yarısını gecmemek kaydıyla un miktarınızın bir kısmını buğday nişastası olarak ekleyin
Dilerseniz susleme icin hindistan cevizi de kullanabilirsiniz
Un Helvası
imageskolayunhelvasi5ad3eb1cc36c8
Malzemeler :
1 Paket (250 Gr) Tereyağı ya da Margarin
2 Su Bardağı Un
2 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Sut
1 Cay Bardağı Dovulmuş Ceviz İci
Tarcın
Hazırlanışı :
Tereyağını geniş ve buyukce bir teflon tavada eritin Kısık ateşte unu yavaşca eklerken ahşap bir kaşık ile surekli karıştırın Un rengini değiştirene kadar karıştırmaya devam edin Bu sırada sutu ocağa koyarak kaynamaya yakın ısıtın
Unun rengi değişir değişmez sutu yavaşca ilave ederken unu hızla karıştırmaya devam edin Sutu ilave ettikten hemen sonra şekeri de ekleyip karıştırmaya devam edin Karışımı kaşığın arkası ile tum surecte ezerek surekli cevirin Pişirme işlemi devam ettikce karışım birbirine yapışmaya, hem kaşıktan hem de tavadan ayrılıp toparlanmaya başlayacaktır İyice toparlandığında ocağınızın altını kapatabilirsiniz Biraz ılık kıvama geldiğinde iki yemek kaşığı yardımı ile şekil verebilirsiniz Ustunde de mutlaka dovulmuş ceviz ici ve tarcın ilave etmeyi unutmayın
Puf Noktası :
Un helvası yaparken sut yerine su da kullanabilirsiniz
Un ile kıvamı yakalamakta zorlanırsanız yarısını gecmemek kaydıyla un miktarınızın bir kısmını buğday nişastası olarak ekleyin
Dilerseniz susleme icin hindistan cevizi de kullanabilirsiniz