iltasyazilim
FD Üye
		Kolay Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler 
**4 adet yufka
İç sos için;
 
*1 adet yumurta ( sarısı üstüne, beyazı iç sosa)
*2 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
 
*5 yemek kaşığı sıvı yağ
*250 gr ıspanak
*250 gr kıyma
*1 orta boy soğan
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
*Çörekotu
Kolay Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı İç sos için gereken malzemeleri geniş çukur bir kaba alıp karıştıralım Yumurtanın sarısını üstü için ayıralım
Fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım, ısınsın
Soğanı yemeklik doğrayıp, önceden ısıtılmış tavaya yağımızı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım Kıymayı ekleyip hafif suyunu saldıralım Ispanakları atıp öldürene kadar kavuralım Baharatlarımızı ekleyelim En son şekeri serpip karıştırıp altını kapayalım
Tepsimizi bir fırça yardımıyla önce yağlayalım, sonra çok hafif un serpelim Yufkamızın bir tanesini bütün olarak tam ortasından yayalım Üzerine iç sosumuzdan her yerine gelecek şekilde sürelim Sonrasında bir adet yufkamızı geniş parçalar halinde bölerek bu sosa batıralım, ardından dağınık düzenle ilk katımızı oluşturalım Üzerine yaptığımız iç harcını dağıtarak yerleştirelim Dördüncü kat için, üçüncü yufkamızı da parçalayarak sosa batırıp yerleştirelim En üst katı bir bütün yufka ile kapatalım Kenarda kalan fazla hamurları önce sağ ve sol, sonra üst ve alt kısımlar olmak üzere kapatalım Üst üste gelen kısımları bir makas yardımıyla keserek dağıtalım
Çırptığımız yumurta sarısını üzerine bir fırça yardımıyla dağıtalım Çörekotunu serpelim Ortalama 20 dakika pişirdikten sonra üzeri iyice kızarınca alalım
Afiyet olsun!
	
		
			
		
		
	
			
			**4 adet yufka
İç sos için;
*1 adet yumurta ( sarısı üstüne, beyazı iç sosa)
*2 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
*5 yemek kaşığı sıvı yağ
*250 gr ıspanak
*250 gr kıyma
*1 orta boy soğan
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
*Çörekotu
Kolay Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı İç sos için gereken malzemeleri geniş çukur bir kaba alıp karıştıralım Yumurtanın sarısını üstü için ayıralım
Fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım, ısınsın
Soğanı yemeklik doğrayıp, önceden ısıtılmış tavaya yağımızı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım Kıymayı ekleyip hafif suyunu saldıralım Ispanakları atıp öldürene kadar kavuralım Baharatlarımızı ekleyelim En son şekeri serpip karıştırıp altını kapayalım
Tepsimizi bir fırça yardımıyla önce yağlayalım, sonra çok hafif un serpelim Yufkamızın bir tanesini bütün olarak tam ortasından yayalım Üzerine iç sosumuzdan her yerine gelecek şekilde sürelim Sonrasında bir adet yufkamızı geniş parçalar halinde bölerek bu sosa batıralım, ardından dağınık düzenle ilk katımızı oluşturalım Üzerine yaptığımız iç harcını dağıtarak yerleştirelim Dördüncü kat için, üçüncü yufkamızı da parçalayarak sosa batırıp yerleştirelim En üst katı bir bütün yufka ile kapatalım Kenarda kalan fazla hamurları önce sağ ve sol, sonra üst ve alt kısımlar olmak üzere kapatalım Üst üste gelen kısımları bir makas yardımıyla keserek dağıtalım
Çırptığımız yumurta sarısını üzerine bir fırça yardımıyla dağıtalım Çörekotunu serpelim Ortalama 20 dakika pişirdikten sonra üzeri iyice kızarınca alalım
Afiyet olsun!
 Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır. 
						 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
     
     
									
								